Bitcoin dook kort onder $18.000: dit zijn de zones om in de gaten te houden

De bitcoin koers dook vandaag even kort onder de support van $18.000 door. In dit artikel bespreken we enkele zogenaamde whale clusters, gebieden waar grote investeerders zich inkopen.

In theorie zouden dit belangrijke supports moeten zijn waar bitcoin tijdens deze rally op kan terugvallen. Bull runs in het verleden werden vooral gedreven door retail-beleggers. Ditmaal lijken het serieuzere partijen te zijn die zich inkopen.

Wat zijn de belangrijkste whale clusters?

Volgens de gegevens van Whalemap moeten we de koers extra scherp in de gaten houden op $16.411, $16.278 en $15.691. Zelfs als bitcoin met een stevige pullback te maken krijgen moeten dit belangrijke niveaus zijn.

Waar kleine beleggers in het verleden nog in paniek raakten tijdens een dip, zijn deze investeerders met een idee ingestapt. Ze weten dat de markt volatiel is en verkopen niet zomaar in paniek hun positie.

Het tegenovergestelde is waarschijnlijk waar. Deze grote vissen zullen bij een dip waarschijnlijk alleen maar steviger inkopen. Hetgeen het een stuk onwaarschijnlijker maakt dat we na de bull run een enorme terugval krijgen.

Bitcoin blijft natuurlijk een onvoorspelbare asset en de markt is nog klein, maar deze theorie klinkt niet geheel onlogisch.

Bitcoin is nu een institutionele asset

De legendarische investeerder en bitcoin bull Mike Novogratz geeft aan dat bitcoin nu een institutionele asset is. Het mooie voor ons is echter dat de meeste institutionele beleggers nog niet meedoen.

Op CNBC gaf hij aan tot deze conclusie te zijn gekomen omdat steeds meer beleggingsfondsen en investeringsbanken bitcoin vergelijken met goud. In die vergelijking wint bitcoin het vaak op meerdere punten van het eeuwenoude edelmetaal.

Hoewel goud kan bogen op een prachtige geschiedenis als store of value, lijkt het er een geduchte concurrent bij te hebben gekregen. Wij weten natuurlijk al jaren dat bitcoin een bedreiging is voor de positie van goud, maar dat besef lijkt nu ook langzaam door te dringen bij de gevestigde orde.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!