Goedemorgen Bitcoin: PayPal blokkeert fanatieke BTC handelaar

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

PayPal blokkeert account van klant die ‘te veel’ met Bitcoin handelde

Op Reddit deelt een klant van PayPal dat zijn account (tijdelijk) is geblokkeerd nadat hij het gebruikte voor het daytraden van Bitcoin. Sinds vorige maand kun je bij de betaalverwerker terecht om cryptovaluta te kopen en verkopen. Maar dat is in essentie niet de bedoeling van het platform, zo blijkt.

Gebruikers die PayPal gebruiken voor high-frequency trading zijn bij deze gewaarschuwd. Een Redditor heeft deze les ook geleerd. De betalingsgigant heeft zijn wallet namelijk voor 180 dagen on-hold gezet. Er staat naar verluidt nog $462 op zijn account.

Gerucht: ‘Trump-regering komt met nieuwe regels over Bitcoin wallets’

Brian Armstrong, de CEO van Bitcoin beurs Coinbase, uit zijn zorgen over de regelgeving in de Verenigde Staten. Hij is bang dat de het kabinet-Trump nog even een afscheidscadeau achterlaat voor de crypto-industrie.

Armstrong deelde gisterenavond op Twitter het gerucht dat het Amerikaanse ministerie van Financiën de eigenaren van ‘self-hosted cryptocurrency wallets’ in kaart wil brengen. Daarbij horen dan ook een extra reeks van vereisten voor het verzamelen van klantgegevens.

Russische premier: ‘Bitcoin (BTC) gaan legaliseren als vermogen’

Rusland wil Bitcoin gaan legaliseren als bezit. Dat is op te maken uit een toespraak van de Russische premier Mikhail Mishustin tijdens een bijeenkomst van de overheid.

Saillant detail: Bitcoin en andere cryptocurrency’s zijn wél als betaalmiddel verboden per 2021. Ook de Bitcoin handel is niet toegestaan, net zoals in China het geval is.

De premier stelt voor om cryptovaluta als asset te erkennen en onder te brengen als ‘bezit’ (property) binnen de nationale belastingwetgeving.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...