MicroStrategy kocht ruim 38.000 Bitcoin en wil nu ook dataproducten leveren

MicroStrategy wil meer dan alleen Bitcoin hebben. Het Amerikaanse bedrijf kijkt naar commerciële bitcoin dataproducten als nieuwe businesstak. De directeuren van het maakte dit bekend in een meeting met investeerders. Dat meldt The Block.

MicroStrategy en Bitcoin

MicroStrategy zet vol in op bitcoin. Eerder dit jaar kocht bedrijf ruim 38.000 bitcoin voor een gemiddelde waarde van $11.111 per munt. De huidige koers van bitcoin ligt ruim boven $18.000, dus dat lijkt een goede beslissing.

Daarnaast is de CEO Michael Saylor zelf ook helemaal overtuigd van bitcoin als spaarmiddel en valuta. Het bedrijf is een trendzetter. Techbedrijf Square kocht in navolging ook Bitcoin met 1% van totale hun vermogen. Bij MicroStrategy ging het om bijna de helft van hun spaargeld dat richting BTC is gegaan.

Toekomstplannen

MicroStrategy is al druk opzoek naar personeel om te kijken naar data en analyse producten voor bitcoin. Saylor is duidelijk over zijn plannen: ”We denken aan manieren om business intelligence dat interessant is voor de bitcoin community te leveren.”

Het gaat hier om plannen, er ligt nog geen product klaar. De CEO zegt wel dat dit een interessante optie is voor MicroStrategy: ”We denken dat er een geheel universum van intelligence ligt rondom de bitcoin blockchain.”

MicroStrategy is een bedrijf dat zich sinds de oprichting in 1989 richt op verschillende soorten software. Momenteel draait het bij het bedrijf om business intelligence, mobiele software en cloudgebaseerde services. Dat zijn alle drie industrieën waar bitcoin analyse producten mogelijk interessant kunnen zijn.

MicroStrategy is niet het enige Amerikaanse bedrijf dat nadrukkelijk naar bitcoin kijkt: PayPal kocht 70% van verse Bitcoin. De betaalverwerker biedt tegenwoordig ook bitcoindiesnten aan.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!