bitcoin BTC koers update analyse

Bitcoin (BTC) Update: Zet de stijgende trend door richting $14.000?

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $13.700. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin koers update

Met een stijgende lijn en een test van $14.000 kunnen we inmiddels spreken van een zeer sterke uptrend in de huidige koers van Bitcoin. Een eerste test van dit kantelpunt waarop de koers in het verleden flinke verliezen heeft geleden, kan een stap zijn naar een nieuwe all time high.

Maar voordat we denken aan dergelijke stijgingen moet de koers een belangrijke stap gaan maken.

Het door blijven stijgen van de prijs van Bitcoin is een goed teken en we zien dat bulls weer sterker zijn na een lange tijd sinds de eerste grote bull run van Bitcoin.

Met een stijging snel richting de $14.000 zonder echt een verwachte consolidatie kunnen we snel meer beweging verwachten. De koers lijkt niet stil te zitten, en kan maar zo een langverwachte doorbraak door $14.000 maken.

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Om een wat beter beeld te kunnen krijgen op korte termijn pakken we er voor de duidelijkheid deze keer de 4-uurgrafiek van Bitcoin erbij. Hierop zien we wat meer bewegingen dan de daggrafiek en tevens ook wat duidelijker de huidige support en weerstand regio’s. Waardoor we een wat beter beeld krijgen van de huidige stand van zaken.

De huidige 4-uurgrafiek van Bitcoin laat ons een mooie stijgende lijn zien. Waarbij de weerstand eigenlijk niet lang weet vast te houden en we tot nu toe snel door blijven stijgen. Met een sterke weerstand rond $13.800 zien we dat de koers wat meer weerstand gaat krijgen.

De eerste test om $14.000 heeft een lichte terugval en met de huidige prijs hoog in de $13.700 zien we dat deze weerstand momenteel staande weet te houden.

Bitcoin 4-uurgrafiek 1 november 2020

$14.000 is een belangrijk punt

Ondanks dat $14.000 een belangrijk leven is, en de koers hier een gefaalde test heeft gemaakt. Hebben bulls nog niet terug kunnen slaan en is de pullback zeer beperkt. Een stijging door $14.000 op korte termijn is daarom ook geen gek idee. En de kans is aanzienlijk dat we de komende week meer actie gaan zien rondom deze prijs.

De koers ziet er dus wederom zeer bullish uit en met een naderend weekeinde zien we volop kansen liggen op een nieuwe stijging de komende week. Met $14.000 als eerste doel, gevolgd door waarschijnlijk een nieuwe stijging tot hoog in de $14.000.

Met het naderen van onbekend terrein wordt het voorspellen van nieuwe weerstand lastig. Zeker gezien het parabolische stijgen in de vorige bull run, waarbij we de onrealistische reacties daar maar slecht kunnen doortrekken naar de huidige charts.

Wat gaat bitcoin doen?

Al met al een spannende en leuke tijd. Met voldoende support op de weg naar $13.000 en $12.000. Waarbij we de kans het grootst achten op een stijging richting $14.000 en erdoorheen.

De weg richting een nieuwe all time open licht dichterbij dan ooit, en we zullen snel gaan zien met hoeveel kracht de koers van Bitcoin omhoog weet te breken.

De bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!