Grote bedrijven hebben nu voor meer dan $30 miljard aan bitcoin op de balans

Het lijstje met bedrijven die bitcoin op de balans hebben blijft groeien en met de bull run blijft ook de waarde toenemen. In totaal hebben bedrijven, waarvan het bekend is dat ze bitcoin hebben, voor meer dan $30 miljard aan bitcoin op de balans.

Onder het kopje beursgenoteerde bedrijven is het MicroStrategy van Michael Saylor nog altijd de lijstaanvoerder. Het bedrijf van de in bitcoin-land inmiddels beroemde CEO heeft meer dan 70.000 bitcoin op de balans voor een waarde van meer dan $1 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De corporate bitcoin-fomo is begonnen

De lijst bestaat nog niet lang, maar inmiddels is al 5.48% van de totale supply in handen van het bedrijfsleven. In augustus deed MicroStrategy hun eerste transactie en slechts een paar maanden later is er al een indrukwekkende lijst met achtervolgers.

Het kan bijna niet anders of bitcoin is in vrijwel iedere boardroom ter wereld hét onderwerp van gesprek. Onze favoriete digitale munt blijft maar in waarde toenemen en het einde lijkt nog lang niet in zicht.

Voor bedrijven met enorme bedragen aan dollars en euro’s op de balans is het heel interessant om, in ieder geval een klein deel, in bitcoin te investeren.

Apple heeft bijvoorbeeld al voor bijna $200 miljard aan cash op de balans. Daarmee kan het bedrijf in theorie bijna de helft van alle bitcoin opkopen. Apple zou bitcoin op zichzelf waarschijnlijk al door de $100.000 kunnen stuwen.

Speculatie over de volgende bedrijven die bitcoin op de balans zetten

Er wordt in het wereldje dan ook druk gespeculeerd welke grote bedrijven bitcoin als volgende op de balans gaan zetten. Microsoft, Amazon, Google, Apple, Facebook, Netflix, het zijn allemaal kandidaten waarvan het geen gekke zet zou zijn om een beetje bitcoin te kopen.

Het heeft natuurlijk ook een speltheoretisch-element. Als Google openlijk kenbaar maakt dat ze een deel van hun cash reserves in bitcoin investeren, dan zal dat op zichzelf ook de prijs weer opdrijven.

Dat speltheoretische-element van bitcoin maakt het ook zo’n krachtig geheel. Het is als een zwart gat dat langzaam alle waarde ter wereld opzuigt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.