Bitcoin beurs EXMO verliest $10,5 miljoen aan crypto door hack

Bitcoin exchange EXMO heeft vermoedelijke 10,5 miljoen dollar aan cryptocurrency’s verloren door een hack. Het bedrijf maakt melding van een aanval, waarbij 5% uit de hot wallet van de exchange is gestolen.

Het is een populaire beurs die voornamelijk klanten uit Rusland en Oekraïne. Ze roepen hun klanten op om géén stortingen of opnames te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurs gehackt

Het is niet alleen bitcoin die is buitgemaakt, maar het gaat om de volgende cryptovaluta.

EXMO noemt zelf geen bedragen, maar uit onderzoek van The Block bedraagt de schade minstens 10,5 miljoen dollar. De hackers zouden het overgrote deel van de munten naar Poloniex hebben verzonden.

Zoomen we in op het bitcoin adres dat de hackers gebruiken, dan staat daar op moment van schrijven nog ruim 310 BTC op. Het adres is op 21 december ook aangemaakt. Een aantal transacties staan nog in de memory pool van de bitcoin blockchain.

Een andere 15 BTC, die eerst op dit eerste adres stond, is weer doorgestuurd naar een tweede bitcoin adres. Het is onduidelijk hoe de hackers toegang hebben gekregen tot de hot wallet.

Licentie in Verenigd Koninkrijk

EXMO opereert vanuit Londen in het Verenigd Koninkrijk. Ze staan ook op de lijst van voorlopige geregistreerden, die toezichthouder FCA onlangs deelde. EXMO heeft bij de politie aangifte gedaan van de digitale diefstal.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshack

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...