Bitcoin (BTC) prijs wéér door $23.000: wie zijn toch de kopers?

Wat is wijsheid? Na de prijsstijging van bitcoin (BTC) van de laatste dagen winst pakken of toch hodlen?

Data van on-chain analist CryptoQuant schetst een aantal marktrends: de nieuwe kopers en de lange termijnbeleggers. Het klinkt met het principe van vraag-aanbod en de resulterende prijsstijging allemaal heel logisch, maar hoe gaat het er in de praktijk aan toe?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uitstroom Bitcoin bij beurzen

Aan de hand van on-chain data laat CryptoQuant zien dat het aantal whales dat verkoopt erg klein is ten opzichte van de nieuwe kopers.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Nu BTC/USD nieuwe hoogtepunten begint te verkennen, beginnen de “oorspronkelijke” whales op plankton te lijken. Institutionele partijen staan massaal in de rij staan ​​om te kopen.”[/penci_blockquote]

CryptoQuant kijkt hiervoor naar beurzen en de instroom en uitstroom van cryptomunt. Kort voor de prijs door de $20.000 heen schoot nam de hoeveelheid BTC op beurzen flink af.

Bitcoin (BTC) prijs wéér door $23.000: wie zijn toch de kopers?

De institutionele beleggers komen tegelijkertijd binnen bij over-the-counter desks. Dit resulteert volgens de analist in een gevecht over de afnemende hoeveelheid bitcoin die men te koop aanbiedt: “een prijsstijging is de enige oplossing.”

De CEO van CryptoQuant benadrukt de “enorme” uitstroom vanuit de beurs Coinbase als bewijs van de institutionele over-the-counter activiteiten. De huidige BTC-reserves op beurzen bevinden zich op het laagste niveau sinds november 2018.

Danny Scott van CoinCoirner bevestigt deze visie: “Er komt een liquiditeitscrisis aan.” Sinds begin 2020 is er al 700.000 BTC bij beurzen vandaan gehaald. Deze bitcoin verdwijnt uit de orderboeken met als doel om ze lange tijd vast te houden.

Liquiditeit en supplyshock

Er wordt al maanden over het tekort aan liquiditeit gepraat. Door de halving in mei dit jaar halveerde de creatie van nieuwe bitcoin ineens. Aan de vraag veranderde in principe niets, terwijl dit misschien juist wel toenam door de coronacrisis en de groei van de balans van centrale banken. Het narratief is sterker dan ooit: bitcoin is schaars, de euro is printbaar.

Bitcoin ondergaat momenteel een supply shock. Er is een tekort aan bitcoin in de verkoopkant van de orderboeken. Men ziet Bitcoin als spaarmiddel en ziet geen reden om rendementen te pakken. En áls men dat al wil, staan de institutionele partijen klaar om het op te kopen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
beurzenBitcoin nieuwsBTC