Bitcoin koers nog boven $19.000, beurzen adverteren in Londense metro

Bitcoin beurzen adverteren uitbundig in de Londense metro, in de volksmond de ’tube’ genoemd: ”Als je bitcoin in de Underground ziet, is het tijd om te kopen.”

Bitcoin advertenties in Londense metro

Het gaat om de Bitcoin bedrijven Coinfloor en Luno, die onlangs gekocht werd door de Digital Currency Group (ook eigenaar van Grayscale).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het metronetwerk in de Britse hoofdstad is wijdvertakt met 270 metrostations, samen goed voor 402 kilometer aan metrorails. Ook 650 bussen in Londen en omstreken zijn beplakt met Bitcoin advertenties.

Obi Nwosu, oprichter en CEO van Coinfloor, één van de oudste bitcoin beurzen in het Verenigd Koninkrijk, licht toe aan Coindesk:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De treinen zijn weer drukker doordat de maatregelen vanwege COVID-19 nog versoepeld zijn en Kerstmis eraan komt. Ook is Bitcoin meer geaccepteerd als investering’. [/penci_blockquote]

Ook James Lanigan, chief revenue officer bij Luno, ziet de Kerstvakantie als een geschikt moment om te adverteren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Normaal gesproken liggen de prijzen om hier te adverteren veel hoger, maar er is minder interesse vanuit adverteerders vanwege de coronacrisis. Dus we grijpen onze kans’.[/penci_blockquote]

Hij ziet het juist als een voordeel dat ook Coinfloor een campagne is gestart.

Bitcoin koers

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD.

Analist John van Meer wees er vanochtend al op: het is zaak dat de koers door de $19.400 breekt om positief momentum te houden.

Analisten blijven echter onverminderd bullish over de koers, zo blijkt uit een bericht bij Coindesk.
Volgens CEO Jehan Chu van Kenetic Capital gaat de koers een patroon van ’twee stappen vooruit en één stap achteruit volgen’.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Degenen die de dip bij $17.600 gemist hebben, zullen misschien nog een tweede kans krijgen maar wel op een hoger niveau. De koers staat er goed voor om $20.000 te doorbreken’. [/penci_blockquote]

Of dat nog dit jaar gaat gebeuren, valt te bezien aldus Patrick Heusser, fondsmanager bij Crypto Broker AG uit Zurich.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zien nog steeds veel verkooporders, hoogstwaarschijnlijk van miners die operationele kosten moeten dekken’.[/penci_blockquote]

Bovendien sluiten institutionele beleggers zoals Grayscale tijdens de kerstdagen de deuren, dus geen actie vanuit instituties.

Ook hangt boven de markt dat de gedupeerde beleggers van Mt.Gox hun Bitcoin gaan verzilveren. De hack is maar liefst 6,5 jaar geleden en sindsdien is de waarde van Bitcoin met maar liefst 2.500% toegenomen.

De bewindvoerder zal in totaal 150.000 Bitcoin uitkeren, dus dat is een flinke bulk die op de markt komt zodra men verkoopt.

De prijs in euro:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...