Bitcoin (BTC) Update: Schiet de koers deze week door de $20.000?

Door CryptoCoinTalkWe hebben deze week een historisch moment bereikt met de Bitcoin koers. Een nieuwe all time high! Voor veel lange termijn investeerders een opluchting.

Daarmee is het jarenlange vertrouwen beloond en daarmee kan men straks tijdens de feestdagen in (beperkt) gezelschap weer trots over de ontwikkelingen in de Bitcoin markt vertellen. En dat is mooi!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu we een all time high te pakken hebben, is het natuurlijk de vraag: wat kunnen we nu verwachten? In deze gloednieuwe Bitcoin koersupdate gaan we proberen die vraag te beantwoorden.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Prachtig om te zien hoe de Bitcoin koers nipt de vorige all time high eruit getikt heeft. Na een kleine correctie en met nieuw momentum is dat gelukt. Het is nu belangrijk om de wekelijkse candleclose in de gaten te houden.

Mochten we overtuigend boven de all time high sluiten, is de kans groot dat een fear of missing out (FOMO) erin zal slaan en dat we nog veel hogere prijzen gaan zien.

Aangezien de Bitcoin koers hier nog nooit eerder heeft bewogen, is er ook weinig weerstand opgebouwd. Het enige waar we nu naar kunnen kijken zijn de fibonacci extensielevels.

Deze staan op de chart weergegeven en het eerstvolgende fibonacci extensielevel is het -2.618 extensielevel op $22.189.

Mochten we niet overtuigend boven de all time high sluiten, zouden we een tijdelijke correctie of consolidatie kunnen gaan zien. Daar gaan we zo meteen op in.

Bitcoin (BTC) Update: Schiet de koers deze week door de $20.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat we bij de Bitcoin koers een correctie hebben gezien richting één van de vorige highs. Daarop hebben we steun gevonden, met als gevolg een sterke bounce omhoog richting de nieuwe all time high.

Op dit moment hebben we steun van de vorige high op $19.185. Om het bullish momentum door te kunnen zetten willen wij daar graag een dagelijkse candleclose boven zien sluiten.

Indien we dat doen verwachten wij dat we richting het volgende fibonacci extensielevel gaan bewegen ($22.189).

Sluiten we eronder zouden we een correctie kunnen gaan zien. Dat wordt hieronder bij de 4-uur-grafiek verder toegelicht.

Bitcoin (BTC) Update: Schiet de koers deze week door de $20.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uur-grafiek hebben we een range gevormd. Daar is de Bitcoin koers vandaag uit gebroken.

Nadat de Bitcoin koers vandaag opnieuw een all time high heeft neergezet, hebben we een sterke daling gezien, die prachtig support heeft gevonden op het midden van de range (Range EQ) op $18.085.

Mocht de Bitcoin koers de dagelijkse candleclose niet boven de vorige high op $19.185 weten te sluiten en verliezen we de range high op $18.963 is de kans groot dat we de onderkant van de range op gaan zoeken. De onderkant van de range ligt op $17.216.

Wij verwachten dat we daar zeker reactie kunnen verwachten en dat de kans groot is dat we voor een langere periode gaan consolideren/rangen.

Bitcoin (BTC) Update: Schiet de koers deze week door de $20.000?

‘Zeer bullish trend’

Kortom, de Bitcoin koers heeft een prachtige nieuwe all time high neergezet. Dat is zeer bullish.

Wij verwachten ook dat het jaar 2021 een zeer succesvol jaar gaat worden voor de Bitcoin koers en crypto in het algemeen en zijn er dan ook van overtuigd dat dit slechts een voorproefje was.

Voor nu ziet het er naar uit dat we de continuation omhoog gaan zien. Houd er dus wel rekening mee dat we mogelijk toch een kleine correctie naar beneden kunnen gaan zien.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De prijs in euro: