Bitcoin developer verloor sponsoring bij Bitmain, maar vindt onderdak bij Coinbase

Sinds kort heeft de grote Amerikaanse exchange Coinbase een fonds om de ontwikkeling van bitcoin te stimuleren. Met het fonds sponsoren ze getalenteerde developers die werken aan de ontwikkeling van het protocol.

De eerste fondsen van Coinbase zijn nu vergeven aan twee developers. Het gaat om João Barbosa en een developer die onder een pseudoniem werkt. De naam van João Barbosa komt je misschien wel bekend voor, want hij werd eerder gesponsord door Bitmain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Genoeg geld om het komende jaar te werken aan bitcoin

Barbosa en de pseudonieme 0xB10C zijn deze week als winnaars uit de bus gekomen bij Coinbase en ontvangen genoeg geld om het hele jaar aan bitcoin te kunnen werken. Ze mogen zelf kiezen of ze het geld in bitcoin, dan wel in Amerikaanse dollars willen ontvangen.

Coinbase geeft in een statement aan dat beide kandidaten een rijke geschiedenis van bijdragen aan Bitcoin Core hebben. Daarnaast konden ze de board van het fonds overtuigen van de plannen die ze hebben om ook in het komende jaar mooie dingen te laten zien.

Eerder deze maand werd bekend dat Barbosa een belangrijke sponsor (Bitmain) was verloren. Na meer dan drie jaar heeft Bitmain besloten om geen Bitcoin Core developers meer te sponsoren.

Waar werkt Barbosa voornamelijk aan?

De developer met de exotische naam houdt zich vooral bezig met het verbeteren van de user experience op Android en iOS-apparaten. Hij is van plan om de fondsen van Coinbase te gebruiken om een Bitcoin Core grafische user interface te ontwikkelen gebaseerd op het Qt Quick framework.

Coinbase kondigde het bitcoin fonds aan in oktober en heeft kort daarna dus de eerste gelukkige developers uitgekozen die onder hun vlagen mogen werken.

Wat ons betreft is het super gaaf om te zien hoe goed de incentives van bitcoin ook op dit vlak werken. Coinbase heeft er als bedrijf baat bij dat bitcoin het goed doet en is bereid daar de portemonnee voor te trekken. Het kan niet anders dan dat dit steeds vaker gaat voorkomen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....