Bitcoin (BTC) is de 7e valuta van de wereld

Bitcoin (BTC) is al een wereldmunt. Met een marktkapitalisatie van 360 miljard is het momenteel de zevende munt van de wereld. Bitcoin presteerde volgens Willy Woo dit jaar beter dan goud, de Amerikaanse vastgoedmarkt, aandelen, opkomende valuta en olie.

De prijs van bitcoin staat op het moment van schrijven rond $19.100 en staat daarmee bijna op het hoogste punt ooit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wereldvaluta

Bitcoin heeft de potentie om dé wereldmunt te worden. Een neutraal protocol die het geldsysteem van de wereld regelt middels duidelijke regels is voor veel mensen een beter idee dan de huidige wereldvaluta.

De munten kort op een rijtje:

Bitcoin heeft nog een lange weg te gaan. De Indiase roepie komt echter al in zicht. De bitcoinmarkt is overigens zo’n 3% van de goudmarkt op dit moment.

Toekomst

Om de Indiase roepie voorbij te streven op de ranglijst moet bitcoin bijna verdubbelen qua prijs. Een marktkapitalisatie van 1 biljoen zou bitcoin in de top 4 of 5 brengen. Het uiteindelijke doel? Valuta vanuit een centrale bank moeten minder relevant worden. En daar zijn we nog lang niet.

Een prijs rond de $40.000 per BTC lijkt op het eerste gezicht een utopie, maar bitcoin is niet alleen qua koers aan een opmars bezig. Beursgenoteerde bedrijven als MicroStrategy gebruiken de munt als beter alternatief op de dollar.

Ook duiken er steeds vaker bitcoin fondsen op. De grootste is Grayscale. Hun Bitcoin Trust heeft ruim 550.000 BTC in kas. Dit soort grote spelers houden normaal hun investeringen een langere tijd vast. En dat is goed voor de prijsontwikkeling van bitcoin, want die munten zijn voorlopig van de markt.

Bij Grayscale kunnen investeerders tegen een extra percentage zichzelf inkopen. Stijgt de koers? Dan profiteren aandeelhouders in het fonds mee. Het product is populair: Grayscale noteerde het hoogste volume sinds eind 2017.

Lang niet iedereen is overtuigd van bitcoin als wereldmunt en/of spaarmiddel: ‘Bitcoin is te volatiel om te dienen als spaarmiddel’, aldus Steve Forbes.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)