Russische beurs Livecoin gehackt, Bitcoin prijs gemanipuleerd tot $450.000

De Russische Bitcoin en cryptobeurs Livecoin kreeg gisteren te maken met een hack. De beurs laat op haar officiële website weten dat de aanvallers de controle over sommige van hun servers kregen. Ze waarschuwen klanten om geen gebruik meer te maken van hun diensten.

Bitcoin beurs Livecoin

Volgens berichten op social media lijkt de aanval in de nacht van 23 december op 24 december te zijn ingezet. De hackers hebben de controle overgenomen van de infrastructuur van de beurs. Daardoor konden ze de wisselkoersen van Bitcoin en andere cryptovaluta aanpassen tot gigantische en onrealistische waarden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers van bitcoin steeg door deze actie van $23.000 tot meer dan $450.000, net als de koers van Ether, Ripple en enkele andere cryptocurrency’s.

Toen deze prijzen weer waren teruggezet, begonnen de aanvallers met het leeghalen van accounts, waarmee ze enorme bedragen wisten binnen te hengelen. Hoe de hackers toegang hebben gekregen tot de hot en/of cold wallets is vooralsnog niet bekend.

Volgens CoinMarketCap was Livecoin de 173e grootste cryptobeurs van dit moment, met ongeveer $16 miljoen aan dagelijkse transacties. De site is actief sinds maart 2014.

Geplande aanval

In het bericht op de website beschrijft Livecoin dat het incident een “zorgvuldig geplande aanval was, die maanden is voorbereid”.

Ze schrijven dat ze de controle verloren over de servers, de back-end van de beurs en ook de nodes van Bitcoin en andere cryptovalua. Daardoor waren ze niet in staat om de aanval tijdig te stoppen. Zelfs alle communicatie- en nieuwskanalen waren met deze hack platgelegd.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Op een gegeven moment kregen we het beheer over de frontend gedeeltelijk terug, en dus kunnen we een bericht op de website plaatsen.”[/penci_blockquote]

Het gevaar is dat mensen nog wel door gaan met het gebruik van de API’s Livecoin dringt haar traders er op aan om te stoppen met stortingen en het doen van trades via andere interfaces. Livecoin geeft ook aan dat ze de lokale politie op de hoogte had gebracht.

Russische beurs Livecoin gehackt, Bitcoin prijs gemanipuleerd tot $450.000

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!