Libertariër Ron Paul: ‘We hebben zo min mogelijk regels rondom Bitcoin nodig’

Libertariërs en bitcoin zouden een goede combinatie moeten zijn. Bitcoin biedt vrijheden die andere valuta nooit kunnen bieden en is het voorbeeld van een vrije markt: iedereen kan meedoen en het netwerk discrimineert niet.

De libertarische Amerikaanse politicus Ron Paul ziet graag zo min mogelijk regels rondom bitcoin. En als extraatje wil hij ook de Amerikaanse belastingdienst opheffen. Zijn ideeën rondom BTC zijn al lastig, maar het oprollen van belastingen zit er voorlopig waarschijnlijk niet in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vrijheid

Het liberalisme is een politieke filosofie met een duidelijk doel: zo veel mogelijk individuele soevereiniteit en het gedachtegoed gaat uit van het non-agressieprincipe. Paul zit in deze categorie en wil daarom zo min mogelijk regels.

In de Stephan Livera podcast geeft de oud-senator een duidelijk signaal: hij vindt dat regelmakers bitcoin met rust moeten laten. De beste manier om met bitcoin om te gaan is het compleet legaliseren en de markt zijn werk laten doen.

Dat is een aanpak die eigenlijk geen enkele overheid kan verantwoorden: ze willen controle en de macht behouden. Niet voor niets duiken er overal nieuwe regels op voor bitcoin bedrijven.

Ook in Nederland moet je tegenwoordig door flink wat extra hoepels springen om BTC te kopen. Je moet veel informatie delen om gebruik te mogen maken van de diensten van brokers en beurzen. Die bedrijven moeten op hun beurt die informatie en data weer opslaan en waar nodig delen met overheidsinstanties.

Interesse in bitcoin

Paul heeft interesse in bitcoin door een simpele reden: het komt niet uit de koker van regeringen. Paul: ”Maar de regering houdt de asset goed in de gaten.”

In Amerika gelden per staat andere regels voor BTC en de bedrijven die er mee bezig zijn. De nieuwe Amerikaanse senator van Wyoming noemt bitcoin een belangrijke asset voor de lange termijn. De staat wil een plek zijn waar bitcoin bedrijven terecht kunnen binnen de landsgrenzen van de VS.

In staten als New York zijn de regels voor bedrijven in deze industrie een stuk strenger, bijvoorbeeld. Paul: ”Het is belangrijk dat we er alles aan doen om het legaal te maken, dat wil ik al vanaf het begin.”

Om zijn libertarische zienswijze nog maar eens aan duidelijk te maken: ”Ik geloof niet in de IRS (de Amerikaanse belastingdienst, red.)” Ook haalt de politicus het beleid rondom goud aan in zijn land. Goud werd in de vorige eeuw nog in beslag genomen door de staat, dat wil hij voorkomen met bitcoin.

Paul: ”Dat is waarom ik in de politiek ben gegaan. Het perfecte systeem is vrijheid in keuzes, dan kunnen jij en ik precies beslissen wat we willen gebruiken als ons monetair systeem.”

Lees ook: Amerikaanse wetgevers gaan Bitcoin niet verbieden’, zegt Brian Brooks

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...