Bitcoin prijs tikt $40.000 aan, Grayscale koopt 2.200 BTC deze week

Bitcoin (BTC) brak op verschillende beurzen weer de grens van $40.000! De koers beleefde de afgelopen weken een mooie tijd met flinke stijgingen, maar de afgelopen dagen dook de koers even naar beneden.

Geen reden voor paniek, zo blijkt achteraf. De koers brak op verschillende beurzen weer even de grens van $40.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De actuele prijs voor 1 BTC is op dit moment 18,828.83USD. Dat is -6.25% hoger dan 24 uur geleden.

Grayscale ontwaakt

Een van de grootste spelers in de huidige bitcoinmarkt is Grayscale. Het Grayscale Bitcoin Trust is het grootste fonds ter wereld met de nieuwe wereldmunt.

De feestdagen zijn achter de rug en dat betekent dat de Amerikanen weer wakker zijn. De interesse in de financiële producten van Grayscale neemt toe. En dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe grote aankoop: Grayscale kocht 2.200 BTC voor een prijs van ongeveer $87 miljoen.

Het fonds heeft momenteel 572.644 BTC in kas, dat is ruim $22 miljard aan vermogen.

Beleggers kunnen een aandeel kopen in het fonds en daarmee meeliften op de prijsbewegingen van BTC. Zo hoef je als belegger geen bitcoin te kopen om toch mee te doen met de prijsactie.

Lees ook: Bitcoin (BTC) en ultiem eigenaarschap: baas over eigen geld

?s=21

Reacties op de prijs

Naast Grayscale zijn er nog tal van andere partijen betrokken bij bitcoin. Een greep uit de reacties op Twitter over de stijging van de prijs.

Bij het Amerikaanse CNN verkondigde ze een paar dagen geleden nog dat we met bitcoin weer in een bearmarkt zouden zitten. Voorlopig lijkt dat zeker niet het geval, de koers herstelt sterk van een kleine dip.

Josh Olszwicz dacht stiekem aan een verdere daling van BTC.

Even wat perspectief: de prijzen van bitcoin tijdens de afgelopen 3 halvings. De volgende halving vindt ergens in 2024 plaats. De block beloning voor miners gaat dan opnieuw door de helft: van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

De Nederlandse anonieme quant PlanB reageert ook op de prijs. Hij is bekend van zijn Bitcoin Stock-to-Flow Cross Asset model. Het model lijkt voorlopig de koers van bitcoin goed te vangen, als de koers enigszins lijkt op dit model dan zit er een prijs van $288.000 per BTC aan te komen.

$40.000!

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!