Duits bedrijf investeert $100 miljoen in nieuwe Bitcoin mining rigs

De prijsstijgingen van bitcoin zijn niet alleen gunstig voor Bitcoin hodlers, maar ook zeker voor miners. Waar zij hun kosten afrekenen in dollars, euro’s of andere fiatvaluta, maken ze voor hetzelfde werk veel meer winst. Het Duitse Northern Data heeft besloten om nog maar eens voor $100 miljoen aan mining rigs te kopen.

Duits Bitcoin mining bedrijf

Het bedrijf is niet heel erg bekend in de industrie. Bitcoinist noemt hen zelfs de ‘verborgen gigant’. Toch is Northern Data genoteerd aan de Duitse beurs Xetra (NB2.DE) en is het leverancier van high-performance computing (HPC) producten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze bieden full-service oplossingen voor Bitcoin miners. Dat houdt in dat de Duitse firma alles regelt, van de aankoop van de hardware tot het runnen van het datacenter.

Vandaag maakt het bedrijf bekend dat ze een contract hebben ondertekend voor nieuwe ASIC-miners ter waarde van 100 miljoen dollar. ASIC staat voor application-specific integrated circuit, oftewel computerchips die speciaal zijn ontwikkeld voor het minen van Bitcoin.

Extra rigs

Northern Data maakt gebruik van de mogelijkheid om hun oude contract te verlengen, een optie die ze eind vorig jaar hebben gelicht. Met de nieuwe bestelling van $100 miljoen aan rigs, kunnen ze voor 200 MW aan extra capaciteit bijzetten. Naar verluidt gaat dit worden toegewezen aan maximaal vijf nieuwe Scandinavische en Canadese datacentra.

Naar verluidt heeft Northern Data hierdoor binnenkort bijna 1 GW aan vermogen om hun Bitcoin mining activiteiten te doen. Ze hebben een hele diverse groep klanten, zoals de Japanse conglomeraten SBI en GMO en ook Block.one.

De stijgende bitcoin prijs doet het Duitse bedrijf goed. In een verklaring benadrukt CEO Aroosh Thillainathan dat deze extra inkomstenbron nog niet is opgenomen in de prognose van het bedrijf voor 2021. Half december had het bedrijf een omzet van 350 miljoen euro tot 400 miljoen euro voorspeld, met een brutowinst van 100 miljoen euro tot 125 miljoen euro voor het boekjaar 2021.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining