Experts: geld stroomt vanuit goud richting Bitcoin (BTC)

Volgens de experts stroomt het grote geld vanuit goud richting bitcoin. Terwijl de vooruitzichten voor goud minder worden, beginnen die van bitcoin steeds meer te schijnen.

In de afgelopen week schoot de goudkoers ineens met bijna 5% naar beneden. Eerder ging het edelmetaal nog samen met bitcoin richting nieuwe hoogten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van goud naar bitcoin

CharlieMorris, de founder en CIO van ByteTree Asset Management liet vrijdag in een tweet weten dat de pullback van goud weleens met bitcoin te maken kan hebben. Volgens de investeerder beginnen steeds meer mensen over te stappen naar bitcoin, het digitale equivalent van goud.

Ook Jim Cramer, de host van het CNBC-programma Mad Money liet weten dat de uitstroom van goud allemaal richting de cryptosector gaat.

Holger Zschaepitz constateert hetzelfde. Hij wijst op de instroom van meer dan $3 miljard bij de Grayscale Bitcoin trust sinds oktober. In diezelfde periode verloren goud ETFs voor $7 miljard aan waarde.

Verder benoemd hij de uitspraak van JPMorgan dat de concurrentiestrijd tussen bitcoin en goud alleen maar heviger gaat worden als millennials het meer voor het zeggen krijgen.

Legitimatie bitcoin als nieuwe asset-klasse

De stijging van bitcoin laat zien dat onze favoriete digitale munt zich definitief begint te nestelen in de financiële wereld. Net als het edelmetaal zien mensen bitcoin als een manier om zich te beschermen tegen inflatie.

De macro-economische context waar we ons op dit moment in bevinden lijkt de perfecte storm voor bitcoin en de vooruitzichten zijn alleen maar beter. Op dit moment is de totale marktwaarde van bitcoin nog slechts 6% van die van goud, maar de digitale munt loopt hard in op het edelmetaal.

Het lijkt erop dat bitcoin deze race gaat winnen en zodra het grote geld overstapt kan het dan ineens heel snel gaan. Afgelopen vrijdag oversteeg de waarde van één bitcoin de magische grens van een 20-ounce goudstaaf.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....