Wereldprimeur: Pakistaanse overheid start met minen Bitcoin (BTC)

Ook in Pakistan begint men de waarde van bitcoin in te zien.

De overheid van Khyber Pakhtunkhwa (KP), één van de vier provincies van Pakistan, start met het minen van bitcoin (BTC). Het is de eerste staat ter wereld die eigen middelen inzet om de cryptomunt te delven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin minen in Pakistan

Het begint met twee minen, gefinancierd met overheidsgeld, zo bericht de lokale nieuwssite BOLNews. Hetis een wereldprimeur want hiermee is Pakistan de eerste staat die eigen middel gebruikt om bitcoin te delven.

?ref_src=twsrc%5Etfw">January
12, 2021

Vooruitstrevend

Volgens Ziaullah Bangash, adviseur van het ministerie van Informatietechnologie in deze provincie, is een wetsvoorstel al door de provincie goedgekeurd.

Bovendien is het mogelijk dat burgers zelf een eigen cryptomunt mogen minen zonder dat daar een boete of andere straf op staat.

Vooruitstrevend beleid vanuit het Aziatische land dat juist kansen ziet om haar goedkope elektriciteit om te zetten in bitcoin. Op lokaal en individueel gebied blijkt er dus veel mogelijk.

Het koele, bergachtige gebied in Noord-Pakistan is uitermate geschikt voor het minen van bitcoin. Want mining apparatuur warmt snel op, waardoor miners veel energie kwijt zijn aan het koelen van de machines. Dat is dus in dit land minder noodzakelijk.

De meeste rekenkracht is te vinden in China, maar in landen als Iran, Kazachstan en Noord-Amerika is ook een relatief hoge concentratie miners te vinden.

Voor het vinden van één block staat een beloning van 6,25 BTC, omgerekend ruim 200 duizend dollar. Ook kunnen miners de transactiekosten claimen van de transacties die zij verwerken.

De grootste kostenpost voor mining is elektriciteit die de machines gebruiken en om deze te koelen.

Als je miners wil aantrekken moet je daarom een goed aanbod hebben. De Amerikaanse staat Kentucky probeert ook wat meer marktaandeel te pakken. Kentucky zet in op Bitcoin mining: 0% belasting en goedkope energie.

De bitcoin prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.