Bitcoin wederom afgewezen op $72.000, markt verandert in bloedbad

11332 totale weergaven
nederlandse analisten bitcoin koers

Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt zijn met een flinke tegenvaller het weekend ingegaan. Het leek er allemaal zo goed uit te zien voor bitcoin, maar gisteren liep het voor de zoveelste keer tegen de muur van $72.000 op. Bitcoin is met enkele procenten onderuit gegaan, en heeft altcoins nog vele malen harder met zich omlaag getrokken.

Inmiddels lijkt bitcoin bij te zijn gekomen van zijn hevige koersval. Dit biedt ons de perfecte gelegenheid om een blik te werpen op de huidige stand van zaken. Welke prijslevels zijn belangrijk om in de gaten houden?

Bitcoin crasht 4% tot $ 69.000

Allereerst bekijken we Bitcoin’s volatiele prijsactie van gisteren. Na dagen aan saaie, zijwaartse handel rond de $ 71.000 is er eindelijk wat actie in de tent gekomen.

Aan het begin van de middag klom de Bitcoin koers langzaam maar zeker omhoog richting zijn cruciale weerstand rond $ 72.000. Eenmaal aangekomen namen de bears weer de overhand, wat de koers terugbracht tot onder de $ 71.000. Het bleek het startschot te zijn geweest van een verdere crash. Aan het begin van de avond maakte bitcoin namelijk een flinke uitglijder.

In zo’n anderhalf uur verloor Bitcoin grofweg 4% van zijn waarde. Vanaf een prijs van vlak boven de $ 71.000 schoot de koers terug tot ver onder de $ 69.000. Om precies te zijn bereikte bitcoin een dieptepunt van ongeveer $ 68.400.

Bitcoin heeft hiermee zijn veelbelovende start van de week volledig tenietgedaan. Na de bloederige daling schoot de koers snel tot nipt boven de $ 69.000, waar het gedurende de rest van de avond en de nacht zijwaarts heeft bewogen.

Het markeert de vierde keer dat bitcoin een dreun om de oren krijgt bij de weerstandszone om en nabij de $ 72.000. Dit vormt de laatste horde die bitcoin moet overwinnen voordat de all-time high van bijna $ 74.000 getest kan worden. Vooralsnog blijkt dit prijslevel te weerstaan, maar elke test maakt het zwakker. 

https://twitter.com/CoinSignals_/status/1799302523720712417

Mocht bitcoin nog meer klappen ontvangen, is het zaak om in ieder geval boven de $ 67.000 stand te houden. Indien dit level niet standhoudt, ligt een verdere daling tot onder de $ 65.000 in het verschiet.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $ 69.429, 2,71% lager dan 24 uur geleden.

Altcoins vangen de hardste klappen

Zoals gezegd zijn het met name de altcoins die momenteel zwaar getroffen zijn. De meeste altcoins schoten tussen de 10% en 15% omlaag toen bitcoin gisteren omlaag werd gedrukt.

Inmiddels zijn de meeste cryptomunten alweer iets hersteld sinds de bodem van gisteren. Binnen de top 10 cryptomunten blijven de dalingen nu beperkt tot 10%. Dogecoin (DOGE) staat er het slechtst voor met een daling van 8,70%.

Ook solana (SOL), ripple (XRP) en cardano (ADA) leiden zware verliezen, met dalingen van respectievelijk 5,60%, 5,13% en 6,37%.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...