Handelsvolume crypto in 2024 naar $108 biljoen – Europa aan de leiding

2108 totale weergaven

Het handelsvolume van de totale cryptomarkt gaat volgens de laatste voorspelling voorbij het niveau van 108 biljoen dollar schieten in 2024. Opvallend is dat Europa marktleider is op dit gebied en dat Binance nog altijd het meest dominante handelsplatform is voor crypto.

90% hoger dan 2022

In het onderzoek van CoinWire komt naar voren dat de schatting voor het einde van 2024 90% hoger ligt dan het handelsvolume dat de markt in 2022 bereikte.

Daarbij moeten we natuurlijk wel meenemen dat we in 2022 door een gruwelijke bearmarkt gingen en in dat jaar ook het FTX van Sam Bankman-Fried implodeerde.

Het meest opvallende is misschien wel dat Europa wereldwijd de leider is als het gaat om transactiewaardes, terwijl Amerika nog steeds de baas is als het gaat om handelsvolumes.

CoinWire claimt in het onderzoek dat het handelsvolume in Europa naar 40,5 biljoen dollar kan in 2024. Dat zou een groei van 2,7x betekenen ten opzichte van de 15 biljoen dollar van 2022.

Binance blijft beurzen de baas

Als het om de grootste cryptobeurzen gaat blijft Binance de baas. Ondanks dat Binance in veel Westerse jurisdicties problemen kende, is het handelsplatform qua volume nog altijd de belangrijkste exchange ter wereld.

Binance domineert volgens het onderzoek in meer dan 100 landen, met een volume van 2,77 biljoen dollar. Volgens dit onderzoek is Binance dan ook de meest gebruikte exchange ter wereld.

Op 5 juli vierde het platform zijn zevende verjaardag en bereikte het de bijzondere mijlpaal van 200 miljoen gebruikers. Na Binance zijn OKX en Cex.io de grootste met een aanwezigheid in 93 en 92 landen; en handelsvolumes van 759 miljard en 1,83 miljard dollar.

Coinbase en Bybit opereren in 90 en 87 landen, terwijl hun handelsvolumes liggen. op 662 miljard en 1,14 biljoen dollar. Als je dit soort cijfers ziet, dan zou je in ieder geval niet zeggen dat we nu door een mindere periode gaan.

Toch is bitcoin er sinds de all-time high van maart 2024 niet meer in geslaagd om een positieve koersperiode neer te zetten.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....