Bitcoin’s 4-jarige cyclus duidt op ommekeer – gaat de Bitcoin koers stijgen naar $100k?

10293 totale weergaven
Bitcoin's grote gap: kans of zorg?

Bitcoin, de grootste crypto munt ter wereld, ligt al een tijdje onder vuur. De koers is sinds het begin van deze maand met 8% in waarde verminderd. Ondanks de daling bevinden we ons nog altijd midden in een bull markt, waarbij traders zich afvragen wanneer Bitcoin de magische koers van $ 100.000 zal bereiken.

Al jarenlang discussiëren crypto analisten over het feit dat de crypto markt een vierjarige cyclus heeft. De defenities die om de hoek komen kijken bij deze vierjarige cyclus worden vaak uitgedrukt in de termen “bull markt” en “bear markt”. In een bull markt stijgt de waarde van een asset en daartegenover daalt de waarde van een asset in een bear markt.

Als we kijken naar de historie van de koers van Bitcoin, zien we inderdaad terug dat Bitcoin zich heeft bewogen binnen de patronen van een bull markt en bear markt.

Bitcoin marktcyclus - Bron : TradingView
Bitcoin marktcyclus – Bron : TradingView

We kunnen zien dat de bull markt over het algemeen langer duurt dan de bear market. Wel is het belangrijk om te weten dat na een bear market de koers eerst door een herstel periode gaat, wat vaak een 360 tot 500 dagen kan duren.

De recentste bear markt is gestart vanaf de top die rond $ 69.000 neergezet werd. Vanaf dat koerslevel is Bitcoin helemaal teruggezakt naar $ 15.500, wat resulteerde in een daling van 77%. Vervolgens is de koers in januari 2023 begonnen aan de herstelperiode, die zo’n 456 dagen heeft geduurd. Volgens de markt cyclus loopt de koers van Bitcoin dus op schema met de huidige bull markt.

Welke koers kan Bitcoin bereiken deze cyclus?

Dat de koers van Bitcoin een verdere stijging zal gaan maken dit jaar is geen twijfel over mogelijk, alleen welke hoogtes kan de koers gaan bereiken? Crypto analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2024 nog de koers van $ 100.000 zal overschrijden. Via X schrijft de wereldberoemde analist zijn verwachtingen voor de komende jaren, waarin hij Bitcoin dit jaar $ 150.000 ziet bereiken. Volgend jaar denkt hij dat Bitcoin de piek rond $ 800.000 zal neerzetten, wat een stijging van bijna 1300% zou betekenen.

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld rond $ 60.000 en is de koers een ruime 66% verwijderd van de $ 100,000. De koers van $ 100,000 is en zal een psychologisch koerslevel blijven. Zodra de koers deze gigantische mijlpaal voorbij is gegaan, opent dit de weg naar $ 1 miljoen.

Bitcoin koers

Als we inzoomen op de huidige koers van Bitcoin, zien we dat Bitcoin zich nog altijd in de range tussen $ 56.500 en $ 73.750 bevindt. Vorige week zagen we een kleine uitbraak uit de range, maar dit werd al gauw opgevolgd met een stijging die de koers terugbracht binnen de range.

BTC/USD - Bron : TradingView
BTC/USD – Bron : TradingView

Dat de koers van Bitcoin zich in een downtrend begeeft, is wel duidelijk geworden de afgelopen weken. Het lijkt erop dat er momenteel support gevonden is rond $ 56.500 en dat de koers vanaf dit punt een zijwaartse beweging maakt of een stijging laat zien.

Hierdoor wordt het mogelijk voor Bitcoin om de bovenkant van de range weer op te gaan zoeken en dat zou ergens volgende week al kunnen gebeuren. De komst van de spot Ethereum ETF’s staan namelijk op het punt om gelanceerd te worden. Dit zou er voor kunnen zorgen dat de algehele crypto sector een kanteling gaat maken na maanden van zijwaartse bewegingen.

Investeerders op zoek naar nieuwe kansen binnen de crypto markt.

Het is onzeker wanneer de koers van Bitcoin zal gaan stijgen. Dat is ook een van de vele redenen waarom investeerders op zoek gaan naar alternatieve crypto munten. Altcoins kunnen namelijk een behoorlijk rendement opleveren voor investeerders die er vroeg bij zijn.

Twee crypto presale projecten die op dit moment in de schijnwerpers staan zijn 99Bitcoins en Pepe Unchained, die met hun presale al een aantal miljoen dollars hebben weten op te halen.

99Bitcoins – Nieuwe investeerders krijgen blockchain les en verdienen $99BTC

99Bitcoins is een nieuw educatieve leeromgeving omtrent de blockchain. Het is voor gebruikers van het platform van 99Bitcoins mogelijk om lessen te volgen over de blockchain en hiermee $99BTC-tokens te verdienen. Per voltooide les krijgen gebruikers de $99BTC-token, die ze vervolgens kunnen staken voor nog meer rendement. 99Bitcoins heeft met de presale al meer dan $ 2,4 miljoen weten op te halen.

Wacht dus niet langer en schaf de $99BTC-token vandaag nog aan. De presale cryptomunt is te koop via de officiële website van het presale project. Met Ethereum, BNB, USDT en creditcard kan $99BTC gekocht worden tegen een koers van $ 0,00113.

 

Pepe Unchained – De snellere en blitsere versie van de meme coin PEPE

Pepe Unchained is de nieuwe variant van de meme coin PEPE. Dit presale project is bovenop de Ethereum blockchain gebouwd, waardoor het kan genieten van razendsnelle transacties en lage transactiekosten. Investeerders in PEPE zijn snel over gestapt naar deze nieuwe presale munt, want Pepe Unchained heeft al $ 3,3 miljoen weten op te halen met hun presale.

De $PEPU-token is te koop via de officiële website van het project en kan gekocht worden met Ethereum, BNB, USDT of creditcard tegen een koers van $ 0,0083926.

 

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...