Bitcoin koers stijgt naar $ 58.5K: Is de bearish trend eindelijk voorbij?

5341 totale weergaven
bitcoin koers

De Bitcoin koers is vandaag weer gestegen boven $ 58.500, nadat het eerder een dieptepunt van vijf maanden had bereikt op $ 53.500. Ondanks deze stijging laat technische analyse zien dat Bitcoin moeite kan hebben om belangrijke weerstandsniveaus te doorbreken, wat kan leiden tot een nieuwe daling van de Bitcoin koers.

Technische indicatoren voor de Bitcoin koers

Marktanalist Jackis, op het platform X, wijst op de bearish D1 trendindicator op de 12-uurs grafiek van Bitcoin. Volgens Jackis moet Bitcoin de $ 64.000 zone heroveren om de bearish dagelijkse trend te doorbreken.

Ondanks de waarschuwing zijn er positieve signalen, zoals de toename van investeringen in Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) en een toename van lange termijn houders van BTC.

Aanhoudende bearish trends in Bitcoin

Hoewel de Bitcoin koers recent is gestegen, wijzen technische signalen nog steeds op een bearish trend. Jackis zegt dat zelfs als Bitcoin stijgt naar $ 60.300, de D1 trendindicator bearish blijft tenzij Bitcoin de $ 64.000 doorbreekt. Dit niveau was eerder een belangrijke weerstand, vooral na de mislukte poging op 1 juli.

Jackis voorspelt dat als de bearish trend aanhoudt, het volgende doel tussen $ 51.000 en $ 49.000 ligt, met een cruciaal weerstandsniveau op $ 63.800 dat de bulls moeten doorbreken om de dagelijkse trend te veranderen.

Bitcoin ETF’s kunnen een positieve invloed hebben

Er is een positieve verandering in de marktsentiment omdat “dipkopers” weer actief zijn, wat leidt tot grote investeringen in de Amerikaanse Bitcoin ETF markt. Dit helpt de Bitcoin koerste ondersteunen en een diepere terugval te voorkomen, deels door verkoopdruk van de Duitse overheid.

Volgens gegevens van JPMorgan hebben spot Bitcoin ETFs in de week eindigend op 11 juli $ 882 miljoen aan investeringen aangetrokken, met een dagelijks gemiddelde van $ 175 miljoen. Dit zijn de hoogste instromen sinds 23 mei.

De grootste bijdragen kwamen van BlackRock’s IBIT ETF en Fidelity’s FBTC, die respectievelijk $ 403 miljoen en $ 361 miljoen aantrokken. Daarentegen bleef Grayscale’s ETF geld verliezen, met bijna $ 87 miljoen aan uitstroom na drie weken van uitstromen die in totaal meer dan $ 1,1 miljard bedroegen.

Lange termijn holders hebben vertrouwen

Crypto analist CryptoSoulz geeft een optimistisch beeld en zegt dat lange termijn Bitcoin holders BTC blijven kopen, met aankopen van meer dan 85.000 BTC in de afgelopen maand. Deze aankopen door lange termijn houders wordt gezien als een bullish teken, wat vertrouwen in de toekomst van Bitcoin laat zien.

CryptoSoulz zegt ook dat de Bitcoin koers steun lijkt te vinden op hogere tijdsframes, en verwacht een opleving vanaf de huidige niveaus ondanks recente bearish nieuws. De analist waarschuwt echter dat als de Bitcoin koers niet boven de $ 54.000 blijft, het volgende steunniveau op $ 49.500 ligt.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...