Whales kopen $4,2 miljard aan bitcoin in één week, begin van een prijsherstel?

4227 totale weergaven
whale

De prijs van Bitcoin heeft op deze zondagochtend de $60.000 weer gebroken. Krijgen de bulls weer meer brandstof om in de range $60.000 – $70.000 te komen? Aan de whales ligt het niet, die hebben de afgelopen week flink ingeslagen. Dat blijkt uit analyse van whale wallets door het bedrijf IntoTheBlock. De koers kan door deze koopkracht flink profiteren als ook andere partijen instappen om meer BTC in te slaan.

Bitcoin whales kopen 71.000 BTC in één week

In een X-bericht op zaterdag meldt IntoTheBlock dat Bitcoin whales de afgelopen week 71.000 BTC hebben gekocht, terwijl ze profiteerden van het recente prijsverlies van de token om hun bezit te vergroten. Whales zijn pseudonieme entiteiten op de bitcoin blockchain die over 1.000 bitcoin of meer beschikken. Tegen de huidige koers gaat het dan om een bezit van 60 miljoen dollar of meer.

Begin deze juli moest BTC een flinke correctie verwerken. Onder meer de Duitse overheid heeft $3,3 miljard (50.179 BTC) verkocht, ook ontstond er onrust doordat de beheerders van Mt.Gox de gedupeerde klanten gaan uitbetalen stapsgewijs. Dat had een flinke verkoopdruk tot gevolg waardoor de prijs richting de $53.000 dipte. Correcties in een bullmarkt zijn niet ongewoon, maar dit was een flinke correctie historisch gezien.

Dat nu whales instappen om van deze prijsdip te profiteren, kan ook andere investeerders ertoe zetten om meer in te gaan kopen. De afgelopen week is er al sprake geweest van prijsherstel met een stijging van bijna 10% sinds maandag.

Interessant genoeg komt deze ontwikkeling een week nadat de populaire crypto-criticus Peter Schiff de gerapporteerde institutionele vraag naar BTC als een mythe bestempelde. Volgens Schiff heeft die vraag een enorme prijsdip van bitcoin dit jaar voorkomen.

Instroom bitcoin spot ETF blijft op peil

In ander nieuws, de BTC Spot ETF registreerde een netto-instroom van $310 miljoen op 12 juli, wat de zesde opeenvolgende dag van netto-instroom markeert. Volgens gegevens van Sosovalue had de BlackRock ETF IBIT de hoogste instroom van $120,03 miljoen, gevolgd door Fidelity’s FBTC met $115,14 miljoen. Ondertussen was Invesco’s BTCO verantwoordelijk voor de kleinste dagelijkse investering ter waarde van $4,03 miljoen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...