Ethereum staking bereikt all-time-high met 33% – gaat de ETH koers stijgen?

6541 totale weergaven
eth

Nieuwe data laat zien dat meer dan 33% van het totale aanbod van Ethereum (ETH) momenteel wordt gestaked. Wat betekent dit voor de ETH koers en gaat Ethereum stijgen?

Nadat deze data op 10 juli werd gepubliceerd, is de Ethereum koers met wel 10,05% gestegen. Dit is niet geheel dankzij het grote percentage ETH-tokens in Ethereum staking.

Zo heeft de voorzitter van de V.S. Commodity Futures Trading Commission, Rostin Behnam, afgelopen week tegen de Amerikaanse senaat benadrukt dat Bitcoin en Ethereum goederen zijn in plaats van effecten.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”eth” start_date=”2024-07-13″ end_date=”2024-07-15″]

Ethereum staking stijgt naar all-time high

In september 2022 is Ethereum overgestapt van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) consensus mechanisme. Hierdoor konden token holders hun ETH voor een bepaalde tijd vastleggen op de blockchain om zo beloningen te verdienen.

Dankzij dit nieuwe consensus mechanisme werd de blockchain sneller, goedkoper en milieuvriendelijker. Het aantal nieuwe tokens dat per dag de markt betrad, daalde ook van 13.000 naar 1600 per dag.

Blockchain analysebedrijf Santiment heeft gevonden dat er momenteel meer dan 33% van het totaalaanbod van Ethereum wordt gestaked. Ongeveer 47 miljoen Ether met een waarde van bijna $ 145 miljard wordt nu gestaked op het stakingplatform.

Dit is een stijging van wel 300% vergeleken met twee jaar daarvoor, toen er slechts 10,9% van het totaalaanbod werd gestaked.

Ethereum koers na nieuw record staking

De Ethereum koers heeft momenteel een waarde van $ 3.355,12, een stijging van 4,39% in de laatste 24 uur. In de afgelopen week is de koers met wel 10,05% gestegen, hoewel het sinds vorige maand met 5,07% is gedaald.

Bullish momentum lijkt Ethereum op de korte termijn te overheersen. Dit wordt ondersteund door de technische indicatoren, hoewel die aangeven dat er op korte termijn een correctie aankomt.

TradingView Ethereum koers
Ethereum koers / bron: TradingView

Zo staat de Relative Strength Indicator (RSI) momenteel op een waarde van 80, boven de grens van 70, wat betekent dat Ethereum zich momenteel in overkocht gebied bevindt. De koopdruk is buiten proportie, waardoor er binnenkort een correctie zal aankomen.

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) geeft echter nog een bullish signaal, wat aan kan geven dat de correctie nog even op zich laat wachten. Nu investeren in Ethereum kan onverstandig zijn, gezien de koers op korte termijn zal dalen.

Veelbelovende alternatieven op Ethereum

Het lijkt er dus op dat een groot deel van de stijgingen van ETH al zijn gemaakt, waardoor investeerders misschien beter kunnen overstappen op alternatieven die meer potentie hebben op de korte termijn.

Daarom zullen we twee nieuwe presale projecten bespreken. Deze coins zijn nu te koop tegen een relatief lage prijs, waardoor investeerders vroeg de kans krijgen om in te stappen bij een project dat kan exploderen.

Pepe Unchained – Pepe breekt los van zijn ketens

Pepe Unchained ($PEPU) is de losgebroken versie van de populaire crypto meme Pepe. Deze nieuwe cryptomunt lanceert namelijk op een Layer-2 blockchain, waardoor het een aantal geweldige voordelen heeft tegenover zijn ‘oude’ versie.

Transacties zijn razendsnel terwijl de kosten erg laag blijven. De Layer-2 blockchain is een direct bridge op Ethereum. Dankzij dit nieuwe netwerk kan $PEPU grotere staking beloningen bieden aan zijn investeerders, namelijk van wel 521% per jaar.

Het project heeft in totaal 8 miljard $PEPU tokens, waarvan 20% beschikbaar is tijdens de presale. De rest van de tokens is verdeeld over staking (30%), marketing (20%), liquiditeit (10%), ontwikkeling van het project (10%) en de opslag van de Layer 2 (10%).

Je kunt nu $PEPU tokens kopen voor slechts $ 0,0084261 per stuk. Verbind je Metamask wallet en koop tokens met ETH, UDST, BNB of creditcard. Wees echter snel, want in minder dan 13 uur zal de prijs per token verder stijgen.

 

Base Dawgz – Spring van blockchain naar blockchain

Base Dawgz ($DAWGZ) is een gloednieuwe meme coin op de Base blockchain, hoewel de cryptomunt ook beschikbaar zal zijn op vier andere populaire blockchains. Gebruikers zullen daarom moeiteloos transacties kunnen doen tussen Base, Ethereum, Solana, Avalanche en de BNB Chain.

Je zult op verschillende manieren extra tokens kunnen verdienen op Base Dawgz. Een manier is via staking, waarbij het project een jaarlijks rendement van 1.595% biedt. Verwijs je vrienden en andere investeerders voor extra $DAWGZ tokens.

Base Dawgz presale

Via de ‘Be Social for Airdrop’ kun je gelijk in actie springen en punten verdienen door actief deel te ondernemen in de Base Dawgz community. Maak en deel Base Dawgz memes of andere content en verdien punten. Zodra de presale over is, kun je deze punten inwisselen voor $DAWGZ tokens.

In de presale kun je $DAWGZ tokens kopen voor $ 0,0061 per stuk. De presale heeft in totaal al bijna $ 2,5 miljoen opgehaald, wat een teken is van de populariteit van de token. Koop nu tokens met ETH, BNB, AVAX, SOL, USDT, bUSD en USDC en profiteer van de hoge staking beloningen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...