XRP koers pumpt 25%: crypto analist voorspelt bullish breakout – wat kan ripple waard worden?

13282 totale weergaven

Het is oplettende crypto fanaten niet ontgaan dat de koers van XRP de afgelopen dagen als een raket gestegen is. Binnen een week tijd wist de altcoin een stijging van 25% neer te zetten en sloot de week af met een koers van $ 0,52. De stijging op 13 juli van 19% heeft te maken met het een jarig jubileum van de overwinning die Ripple Labs wist te boeken vorig jaar. Toen steeg de koers met maar liefst 100% binnen een dag.

Het ziet er dus uiterst positief uit voor de koers van XRP. Vandaag noteert de altcoin een stijging van zo’n 2,5% en wordt daarmee verhandeld rond een koers van $ 0,533.

Crypto analist Dark Defender verwacht een grote koersuitbraak voor XRP in de komende weken. Via X laat Dark Defender weten dat de koerslevels rond $ 0,53, $ 0,60 en $ 0,66 scherp in de gaten moeten worden gehouden.

Een uitbraak boven deze koerslevels zou er wel eens voor kunnen zorgen dat XRP de lokale top rond $ 0,94 gaat testen. Een beweging richting deze lokale top zou resulteren in een stijging van 75% vanaf het huidige koerslevel.

XRP koers

Als we kijken naar de koers van XRP op de lange termijn kunnen we constateren dat sinds 2018 XRP een beweging naar beneden aan het maken is. In 2020 heeft XRP een bodem weten neer te zetten rond $ 0,11. Sindsdien zien we dat de toppen telkens lager worden, maar dat de bodems hoger worden. Dit duidt erop dat de markt onzeker is over XRP en er zo compressie gevormd wordt.

XRP/USD - Bron : TradingView
XRP/USD – Bron : TradingView

Bij een compressie model, zoals op de bovenstaande afbeelding, is het onduidelijk welke kant de koers op zal gaan. Het is zeer waarschijnlijk dat de koers van XRP tegen het einde van dit jaar een kant zal gaan kiezen, een voortzetting van de downtrend of een stijging richting een nieuwe all time high.

De laatste jaren heeft XRP het zwaar gehad. Zo werd het moederbedrijf achter de altcoin aangeklaagd door de Security and Exchange commission (SEC) en kreeg het eerder dit jaar een boete opgelegd van $ 1,96 miljard. De eerste overwinning in de langdurende rechtszaak heeft Ripple Labs al weten te boeken dat gebeurde namelijk vorig jaar. Toen heeft een rechter besloten dat de verkoop van de XRP geen effectenhandel is geweest, iets waar de SEC echter van overtuigd was.

Na het besluit van de rechter zagen we de koers van XRP explosief in waarde stijgen. Dit was echter van korte duur, want maanden later stond de koers alweer 50% lager. Dat de rechtszaak dus een grote impact heeft op de koers is wel duidelijk geworden en als Ripple Labs ook nog eens de boete van de SEC weet te ontwijken, zou dit wel eens kunnen resulteren in groene cijfers de komende maanden.

XRP/USD - Bron : TradingView
XRP/USD – Bron : TradingView

Als we kijken naar de koers van XRP op korte termijn, zien we dat het koerslevel rond $ 0,488 eindelijk overwonnen is. Vanaf dit koerslevel is XRP naar de lokale bodem gedaald. Vervolgens hebben we een stijging gezien naar $ 0,56. Momenteel begeeft XRP zich boven het koerslevel van $ 0,488, waardoor het mogelijk wordt dat dit koerslevel als support gaat fungeren bij een daling.

XRP alternatieven: $WAI en $PLAY halen miljoenen op met presale

Er zijn genoeg andere altcoins naast XRP die een behoorlijk rendement kunnen opleveren. Zo is recentelijk WienerAI met zijn presale gestart en heeft het sinds de lancering al meer dan $ 7,4 miljoen weten op te halen. WienerAI is gedeeltelijk een hond en gedeeltelijk robot en weet het enthousiasme van vroege investeerders met zijn uiterlijk aan te trekken.

Het is via het platform van WienerAI mogelijk om gebruik te maken van het zelf opgerichte AI-hulpmiddel. Deze kunstmatige intelligentie tool kan beginnende, maar ook ervaren traders, helpen bij het maken van trades en geeft diepere inzichten tot de markt.

Tijdens de presale van WienerAI wordt de $WAI-token verkocht. Deze kan gekocht worden met ETH, USDT, BNB en creditcard. Het is ook mogelijk om de $WAI-token te staken tegen een jaarlijks rendement van 151%. Wacht dus niet langer met het kopen van de $WAI-token en stap vandaag nog in.

PlayDoge – op TamaGotchi gebaseerde presale haalt $ 5,6 miljoen op

Een ander interessante presale crypto op dit moment is PlayDoge. Het op TamaGotchi gebaseerde spel van PlayDoge weet investeerders wereldwijd aan te trekken en haalt daardoor meer dan $ 5,6 miljoen op tijdens de presale.

Het is voor spelers van het PlayDoge spel mogelijk om hun virtuele huisdier te trainen en hier opdrachten mee te voltooien. Bij elke voltooide opdracht worden spelers beloond met $PLAY-tokens, die tijdens de presale verkocht worden. Spelers kunnen hun $PLAY-tokens staken tegen een jaarlijkse rente van 86%, waardoor een passief inkomen verdient kan worden.

Hou jij van videospellen en wil je graag geld verdienen met crypto? Betreed dan de wereld van PlayDoge vandaag nog en schaf jou $PLAY-tokens aan via de officiële website van het presale project. De $PLAY-token kan gekocht worden met ETH, BNB, USDT of creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
playdogeWienerAIXRP

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...