Topanalist voorspelt parabolische bitcoin rally zoals in 2017

4149 totale weergaven
bitcoin bullmarkt

Een populaire analist gelooft dat Bitcoin (BTC) zich klaarmaakt voor zijn derde parabolische stijging in deze cyclus. Dat stelt Kevin Svenson in een nieuwe video-update op YouTube. Hij spiegelt de huidige prijsactie met die van in 2017, toen BTC drie parabolische fasen doormaakte voordat het zijn bullmarkt beëindigde.

Analist over aankomende parabolische bitcoin rally

“In 2017 waren er meerdere fasen van de parabolische trend waarin je een kortetermijn parabolische trend had die vervolgens overging in een grotere bullish trend. Daarop volgde een tweede grotere trend, en uiteindelijk had je een enorme, verticale stijging aan het einde. Op dit moment, in 2024, zitten we in dezelfde positie. Er is geen reden waarom dit niet kan gebeuren. Wat we nodig hebben, is een hernieuwd gevoel van optimisme en we moeten het momentum herwinnen.”

 

Volgens Svenson suggereren technische indicatoren dat het momentum begint te verschuiven naar de BTC bulls. Kijkend naar de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin, een momentumindicator, zegt Svenson dat de indicator steun vond op een niveau waar BTC begon aan de tweede parabolische fase van deze cyclus.

“Als je kijkt naar het begin van 2023, toen we dat eerste deel van de parabool hadden met een afname, vonden we steun rond het niveau van 45 op de wekelijkse RSI, en we zijn net weer van dat niveau gestuiterd. Dus dit kan gewoon een uitbreidingszone van de trend zijn.”

MACD

Volgens Svenson suggereert de moving average convergence divergence (MACD) van Bitcoin, dat de BTC bulls de controle over de markt herwinnen. “De wekelijkse MACD begint nu te laten zien dat het bearish momentum afneemt en het bullish momentum begint toe te nemen. Als dat het geval is, wanneer we deze wekelijkse MACD-histogram omkeringen hebben, is dat normaal gesproken waar de prijs enorme snelheid krijgt.”

https://www.youtube.com/watch?v=N3ZP50AnGmQ

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...