Handelaren mikken op bitcoin (BTC) prijs van $71.500 na heroveren cruciaal niveau

3048 totale weergaven
bull koers BTC bitcoin

De bitcoin koers maakt zich klaar om te stijgen boven de $70.000 uit te stijgen nu het volgens handelaren een cruciaal niveau heeft heroverd boven $65.000. De komende twee maanden mikken handelaren op een korte termijn prijspump.

Korte termijn pump voor bitcoin?

Bitcoin is volgens analisten op weg naar het belangrijke niveau van $71.500 na het doorbreken van het $65.000-prijspunt. Ze baseren zich hierbij op historische patronen zoals waargenomen door cryptohandelaren. De prijsstijging heeft ook de interesse vergroot onder futures-handelaren die juist wedden op de kortetermijn prijsbewegingen van Bitcoin.

“Het doorbreken van $65.000 kan betekenen dat de prijs klaar is om binnen de $65.000-$71.500-regio te bewegen,” schrijft de pseudonieme cryptohandelaar Rekt Capital in een X-post. Rekt verwijst naar bepaalde prijsclusters waar bitcoin in beweegt. Zo is grafisch duidelijk dat bitcoin de weerstand bij $65.000 heeft doorbroken. Het volgende niveau is $71.500, een niveau dat dit jaar al vier keer is gebroken. Het record staat nog altijd op $73.794 op 13 maart.

 

Bitcoin shorters denken er anders over

Aan de andere kant zijn er nog genoeg speculanten denken dat de koers juist gaat dalen en daar geld mee te verdienen. Want er staat een groot aantal shortposities open die tegen liquidatie aanloopt zodra het niveau $71.500 is bereikt. De nodige futures-handelaren denken namelijk dat BTC die prijs voorlopig niet bereikt.

Het gaat niet om klein bier, want ongeveer $1,47 miljard aan shortposities gaan in rook op bij $71.500, volgens gegevens van CoinGlass.

Desondanks hebben de afgelopen vijf dagen het vertrouwen onder futures-handelaren hersteld, aangezien Open Interest (OI) — het totale aantal uitstaande Bitcoin-optiecontracten dat handelaren op een gegeven moment in bezit hebben en dat nog niet is uitgevoerd — met 13% is gestegen in dezelfde periode.

Herhaling van zomer 2023?

Ondertussen wijst de pseudonieme cryptohandelaar Mags erop dat door de recente prijsdaling van Bitcoin naar $56.649 onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde is gezakt. Dat is een signaal dat Bitcoin zijn historische patronen van augustus 2023 kan herhalen, waar Bitcoin met 17,5% steeg naar $47.000 in slechts twee maanden.

“Als een vergelijkbaar patroon zich herhaalt na de recente dip, kunnen we binnenkort $70.000+ voor Bitcoin zien,” zo denkt deze analist.

De pseudonieme cryptohandelaar Yoddha gelooft dat de scherpe daling een “fakeout was om alle paniekverkopers in de val te lokken.”

Volgens Rekt Capital moet de koers vooral $65.000 als supportlevel houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...