Nieuw Grayscale Fonds richt zich op gedecentraliseerde AI-projecten

1709 totale weergaven

Grayscale, een prominente crypto vermogensbeheerder, heeft een nieuw fonds gelanceerd dat gericht is op het versterken van investeringen in gedecentraliseerde AI-projecten binnen de cryptocurrency-industrie.

Decentralized AI Fund

Grayscale, een toonaangevende beheerder van crypto-activa, heeft de lancering aangekondigd van het Grayscale Decentralized AI Fund LLC, gericht op het stimuleren van investeringen in gedecentraliseerde artificial intelligence (AI)-projecten binnen de cryptocurrency-industrie.

Het nieuwe fonds zal elk kwartaal herbalanceren en richt zich op het financieren van projecten in drie hoofdgebieden: gedecentraliseerde AI-diensten, het aanpakken van problemen met betrekking tot gecentraliseerde AI en het ontwikkelen van AI-gerelateerde infrastructuur.

Focusgebieden en opgenomen tokens

Het initiële mandje tokens van het fonds omvat Bittensor (TAO), Filecoin (FIL), Livepeer (LPT), Near (NEAR) en Render (RNDR), waarbij Near, Filecoin en Render de top-gewogen activa zijn.

Volgens Grayscale belichamen deze tokens de principes van decentralisatie, toegankelijkheid en transparantie, die cruciaal zijn voor het beperken van risico’s die gepaard gaan met de snelle groei van AI-technologie.

Investeringsstrategie van het fonds

Het fonds zal projecten ondersteunen die chatbots, generatieve afbeeldingen en andere gedecentraliseerde AI-toepassingen omvatten. Het zal zich ook richten op oplossingen voor gecentraliseerde AI-problemen zoals deep fakes, misinformatie en botauthenticatie.

Daarnaast zal het fonds investeren in AI-gerelateerde infrastructuur, waaronder GPU-berekeningen, gegevensopslag en gedecentraliseerde marktplaatsen.

Impact en reactie op de markt

Grayscale’s beslissing om dit fonds te lanceren komt op een moment dat het snijvlak van AI en blockchaintechnologie steeds belangrijker wordt, met AI-gerelateerde tokens die het afgelopen jaar aanzienlijk zijn gestegen.

Het doel van het fonds is om geaccrediteerde beleggers al in een vroeg stadium te laten kennismaken met deze opkomende technologieën en zo de ontwikkeling van een meer gedecentraliseerd en transparant AI-ecosysteem te ondersteunen.

Toekomstperspectieven

Terwijl Grayscale zijn portfolio blijft uitbreiden met innovatieve beleggingsproducten, vertegenwoordigt het Decentralized AI Fund LLC een belangrijke stap in de richting van het integreren van AI-ontwikkelingen met blockchaintechnologie, wat nieuwe kansen belooft en de uitdagingen van gecentraliseerde AI-systemen aanpakt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....