Bitcoin ETF’s zien voor 10e dag op rij instromen, BlackRock aan kop

2188 totale weergaven
bitcoin mt gox

De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren opnieuw een dag aan hun indrukwekkende groene reeks toegevoegd.

Hoewel de instromen, net als woensdag, lager waren dan de voorgaande dagen, hebben de fondsen nu al tien handelsdagen op rij meer kapitaal aangetrokken dan er is uitgehaald.

Tientallen miljoenen dollars naar BTC-fondsen

De in januari gelanceerde bitcoin ETF’s hebben gisteren gezamenlijk een netto-instroom van $ 84,8 miljoen gezien, zo laten data van Farside Investors zien. 

Hoewel het een positief resultaat is, is het gezien de eerdere resultaten slechts een magere instroom. Op woensdag kwam de instroom zelfs nog een stuk lager uit op $ 53,3 miljoen.

Sinds 5 juli hebben de fondsen dagelijks positieve instromen gezien. Het feit dat de groei de afgelopen twee dagen gigantisch is gekelderd is echter een klein punt van zorg. Het contrast met de drie voorgaande dagen – vorige week vrijdag, afgelopen maandag en afgelopen dinsdag – is enorm aangezien in dit tijdsbestek meer dan $1 miljard werd opgehaald. Vooral dinsdag viel op met een indrukwekkende instroom van $ 422,5 miljoen.

BlackRock is de enige die ondanks de teleurstellende instromen nog altijd blijft schitteren. Gisteren zag BlackRock’s IBIT-fonds net als een dag eerder nog altijd meer dan $ 100 miljoen binnenstromen. Al vijf dagen op rij gaat BlackRock ruimschoots aan kop wat betreft de geldstromen. 

Het FBTC-fonds van Fidelity kende, net als woensdag, een dramatische dag met een minimale instroom van slechts $ 2,8 miljoen. Grayscale was de enige die geld zag verdwijnen uit zijn ETF, met een uitstroom van $ 22,5 miljoen.

BTC koers heeft moeite met $ 65.000

De verminderde instromen in de Bitcoin ETF’s gaan gepaard met een Bitcoin koers die pas op de plaats heeft gemaakt. Na enkele succesvolle dagen waarin de koers met meer dan 10% is gestegen, lijkt de weerstand rond de $ 65.000 voor nu te sterk te zijn.

De bitcoin koers heeft meerdere pogingen gewaagd om deze obstakel te passeren, maar is hier tot op heden nog niet in geslaagd. Gisteren werd de koers keihard afgewezen rond de $ 65.000, met een daling tot vlak boven de $ 63.000 als gevolg. 

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $ 63.500, 1,97% lager dan 24 uur geleden.

Lees meer over:
Bitcoin ETFBTCETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...