SHIB & PEPE koersen in het rood na miljoenen crypto hack – wat gaan meme coins doen?

1849 totale weergaven
Pepe koers na hack

Op 18 juli 2024 wees Cyvers Alerts de populaire Indiase exchange WazirX op een aantal verdachte transacties op het platform. In deze transacties werden miljoenen dollars omgezet in Ethereum en vervolgens verplaatst naar een specifieke wallet. Er werden zo ook een groot aantal Shiba Inu tokens en Pepe tokens verplaatst, waardoor de koers van deze twee razend populaire meme coins het zwaar te verduren kreeg.

Miljoenen hack bij India’s grootste cryptocurrency exchange

De Indiase cryptocurrency-exchange WazirX is gehackt, waarbij meer dan $230 miljoen aan digitale activa is gestolen. Het incident heeft geleid tot een onmiddellijke opschorting van alle opnames op het platform. De hack werd ontdekt nadat gebruikers en platformen meldingen maakten van ongeautoriseerde transacties. Hoewel er eerst geen reactie kwam van WazirX op de meldingen, kwamen ze later uit met een officiële melding dat er inderdaad een hack was.

WazirX werkt op dit moment samen met wetshandhavingsinstanties en cybersecurity-experts om de zaak te onderzoeken en de gestolen fondsen te traceren. Het bedrijf heeft gebruikers verzekerd dat hun fiatvaluta en niet-gecompromitteerde activa veilig zijn, en benadrukt dat ze alles in het werk stellen om de situatie onder controle te krijgen.

Net zoals bij andere van de beste crypto exchanges, is veiligheid altijd een punt van bezorgdheid geweest bij WazirX. Er staat immers enorm veel geld op het spel. De hack heeft ervoor gezorgd dat veel gebruikers van het platform hun frustratie en angst hebben geuit over de situatie, aangezien velen hun activa niet kunnen verplaatsen of opnemen. Het incident komt op een moment van toenemende regelgeving en toezicht op exchanges wereldwijd, wat de druk op platforms zoals WazirX vergroot om robuustere beveiligingsprotocollen te implementeren. Het bedrijf heeft aangekondigd dat ze hun beveiligingsinfrastructuur grondig zullen evalueren en versterken om toekomstige incidenten te voorkomen, terwijl ze ook werken aan compensatie- en herstelplannen voor getroffen gebruikers.

Wat betekent deze hack voor de SHIB en PEPE koers?

In totaal is er voor $230 miljoen aan crypto gestolen. Een groot deel hiervan waren Shiba Inu of Pepe tokens. Zo zijn er 5.43 biljoen SHIB tokens gestolen, ter waarde van $102 miljoen, en zijn er ruim 640 miljard PEPE tokens gestolen, ter waarde van $7,6 miljoen. Ook zijn er veel Ethereum en MATIC tokens gestolen. Wat voor effect heeft dit op de Shiba Inu en Pepe koers gehad?

Shiba Inu koers na hack
Shiba Inu koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

Op 18 juli, de dag van de hack, zien we een sterke daling in de SHIB koers. Hoewel de koers na deze daling nog wat kleine stijgingen heeft doorgemaakt, is de koers niet meer hersteld tot het niveau waar het vandaan komt.

Pepe koers na hack
PEPE koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

Ook bij de PEPE koers zien we aan het eind van 18 juli een sterke daling. De afgelopen 24 uur is de koers met 5.76% gedaald, terwijl de koers de afgelopen maand eigenlijk heel sterk aan het stijgen was. Hoewel het aantal PEPE tokens dat gestolen is een stuk kleiner was dan het aantal SHIB tokens, zien we dus ook bij Pepe een sterke daling in de koers.

De beste alternatieven voor PEPE en SHIB

Door deze plotselinge dalingen in de koers zijn mensen niet alleen vertrouwen verloren in WazirX, maar ook in PEPE en SHIB. Vandaar dat de koers ook niet herstelt. Maar gelukkig zijn er een hoop nieuwe presale crypto’s die een heel goed alternatief bieden voor deze twee tokens.

Pepe Unchained ($PEPU) – De verbeterde versie van Pepe met Layer-2 blockchain

Voor iedereen die wel fan is van de Pepe meme, maar het vertrouwen verloren is na deze crypto hack, is er nu een nieuwe variant. Pepe Unchained is een nieuwe, verbeterde versie van Pepe, met een eigen Layer-2 blockchain.

Het project heeft een Layer-2 blockchain bovenop de Ethereum blockchain gebouwd. Dit biedt aanzienlijke voordelen. Zo kunnen transacties tot wel 100 keer sneller verwerkt worden, en betaal je nog eens minder gas fees. Alleen maar voordelen dus.

pepe unchained

Het project bevindt zich op dit moment nog in de presale fase, wat het beschermt van crypto hacks als dit. Je kunt de tokens nu tegen een hele lage prijs kopen, maar let op, want de prijs neemt wel toe. De presale bestaat namelijk uit een aantal fasen. Telkens als er een bepaald aantal tokens verkocht worden, neemt de prijs toe. Je wilt dus niet te lang wachten, want voor je het weet vindt de prijsstijging plaats.

Nu naar Pepe Unchained"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) – Shiba Inu meme in een cowboy jasje

Shiba Shootout is een ander veelbelovend crypto project dat fungeert als goed alternatief voor meme coins als Shiba Inu en Pepe. Shiba Shootout is gebaseerd op een van de meest succesvolle meme tokens allestijden, maar dan in een nieuw jasje. Het project heeft namelijk een ‘Wilde Westen’ thema.

Het project speelt zich af in Shiba Gulch, een virtuele stad. In deze stad bevinden zich een aantal personages. Je kunt hier deelnemen aan verschillende challenges, je favoriete memes delen of jezelf vermaken.

Shiba Shootout presale

Maar Shiba Shootout is meer dan alleen een leuke online wereld. Het project biedt namelijk ook daadwerkelijk voordelen. Zo kun je de tokens nu voor een lage prijs kopen. Deze kun je meteen gebruiken om een passief inkomen te generen in het ‘Cactus Staking’ gedeelte. Daarnaast biedt het platform nog verschillende andere unieke features die het project ideaal maken als je op zoek bent naar een nieuwe veelbelovende crypto.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...