Shiba Inu reageert op WazirX hack

1265 totale weergaven
Shiba Inu: Transacties duiden op grote prijsbeweging

Het Shiba Inu-team reageert op de WazirX-hack, waarbij triljoenen SHIB zijn gestolen, en roept houders op om sterk te blijven en benadrukt de noodzaak van betere beveiliging.

Shiba Inu over WazirX hack

Shiba Inu, een populaire cryptomunt ontstaan als meme op Dogecoin, is indirect het slachtoffer van het veiligheidslek bij de Indiase cryptobeurs WazirX. Naar verluidt zijn er triljoenen SHIB-tokens gestolen, wat heeft geleid tot miljoenenverliezen onder SHIB-bezitters. Lucie, hoofd marketing van Shiba Inu, betuigde haar medeleven aan degenen die zijn getroffen door de hack, waarbij miljoenen dollars digitaal zijn geroofd.

In de afgelopen jaren is het aantal cryptohacks toegenomen, wat miljarden aan verliezen heeft veroorzaakt en zwakheden in het crypto-ecosysteem heeft blootgelegd. WazirX is het nieuwste slachtoffer van dergelijke aanvallen. De hackers hebben ruim $230 miljoen gestolen aan verschillende crypto-assets, waaronder Shiba Inu, Ethereum, MATIC, PEPE, USDT en GALA.

Shiba Inu was het belangrijkste doelwit, waarbij hackers meer dan 5,43 triljoen SHIB-tokens ter waarde van $102 miljoen buitmaakten. Volgens de onderzoekers van Lookonchain zijn de gestolen fondsen uit de WazirX wallet naar een onbekend adres, 0x04b2, gestuurd. Vervolgens is er vanuit dit adres via omwegen zoals mixers een deel van de buit via verkocht, waaronder 640,27 miljard PEPE-tokens ter waarde van $7,6 miljoen.

De beveiligingsbreuk heeft cryptobeleggers gealarmeerd, vooral degenen die SHIB-tokens op WazirX aanhouden. Lucie van Shiba Inu spreekt de SHIB-houders aan die door de hack zijn getroffen.

“Ik hoop oprecht dat alle SHIB-houders hun geld terugkrijgen en dat WazirXIndia dit oplost,” aldus Lucie. Ze merkte op dat hoewel het gestolen aantal SHIB significant is, het klein is vergeleken met het totale volume van SHIB. Lucie moedigde de SHIB-gemeenschap aan om de hoop niet te verliezen en benadrukte het belang van eenheid en steun. “Zie dit als een kans.”

Nieuwe maatregelen

Kaal Dhairya, een Shiba Inu-ontwikkelaar, sprak ook zijn medeleven uit voor de SHIB-houders die door de hack zijn getroffen. Hij uitte zijn frustratie over de aanval en riep de Shiba Inu-gemeenschap op om sterk te blijven. Dit incident benadrukt de dringende noodzaak voor cryptobeurzen om de beveiliging te verbeteren en de activa van beleggers te beschermen. Verbeterde beveiligingsprotocollen zijn essentieel om het vertrouwen in de cryptovaluta te behouden. Maar ook het protocol zelf krijgt een spiegel voorgeschoteld, zo is het nog relatief gemakkelijk om grote hoeveelheden Shiba Inu te mixen en om te wisselen naar ether, waarna het nog lastiger is om de sporen van de daders te volgen.

Lees meer over:
shiba inu

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...