Zuid-Korea dwingt nieuwe cryptoregelgeving af voor de veiligheid van investeerders

983 totale weergaven

Zuid-Korea’s eerste regelgevingskader voor crypto’s, de Virtual Asset User Protection Act, is officieel van kracht geworden en richt zich op een robuuste bescherming van investeerders en strengere eisen voor beurzen voor digitale activa.

Belangrijkste bepalingen

De nieuwe wet schrijft voor dat lokale cryptobeurzen ten minste 80% van de stortingen van gebruikers in koude portemonnees moeten bewaren, gescheiden van hun bedrijfsfondsen. Daarnaast moeten beurzen de bewaring van de cashdeposito’s van gebruikers delegeren aan gelicentieerde lokale banken en reserves aanhouden die qua bedrag en type gelijk zijn aan de deposito’s van klanten.

De wet vereist ook dat cryptodiensten een verzekering afsluiten of een reservefonds oprichten om voorbereid te zijn op hacks of liquiditeitscrises. Realtime controlesystemen moeten worden opgezet om verdachte handelsactiviteiten te detecteren en te rapporteren.

Impact op cryptobeurzen

De Financial Services Commission (FSC), de belangrijkste financiële toezichthouder van Zuid-Korea, heeft nu de bevoegdheid om sancties op te leggen of diensten op te schorten voor beurzen die niet aan de regels voldoen. De FSC heeft ook een 24-uurs toezichtnetwerk opgezet om toezicht te houden op de activiteiten en onregelmatige activiteiten op te sporen. Cryptobeurzen in Zuid-Korea hebben hun zorgen geuit over de mogelijke massale verwijdering van tokens als gevolg van de strenge nieuwe regels.

Toekomstige ontwikkelingen in de regelgeving

De Virtual Asset User Protection Act maakt deel uit van een bredere poging om de cryptomarkt te reguleren na de instortingen van Terra-Luna en FTX in 2022. Wetgevers bespreken momenteel vervolgregelingen, waaronder mogelijk het reguleren van tokenuitgevers, het herzien van het verbod op institutionele crypto-investeringen en het vaststellen van stablecoin-regelgeving.

Als een van de grootste cryptocurrency markten ter wereld kunnen de ontwikkelingen in Zuid-Korea op het gebied van regelgeving een precedent scheppen voor andere landen.

De nieuwe wet van Zuid-Korea betekent een belangrijke stap in het waarborgen van marktintegriteit en het beschermen van investeerders, en markeert het begin van een nieuw tijdperk van regelgeving voor de crypto-industrie in het land.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....