Kamala Harris vervangt Biden? 68% Democraten Steunen Haar Tegen Trump

1132 totale weergaven
Het Amerikaanse House of Representatives verwerpt SEC-richtlijnen tegen crypto-banking

Joe Biden trok zich dit weekend terug uit de presidentsrace van de Verenigde Staten. Na het dramatisch verlopen eerste debat tegen Donald Trump werd duidelijk dat Biden het fysiek niet meer aankan. Nu is de knoop doorgehakt en lijkt Kamala Harris hem te vervangen namens de Democraten.

Kamala Harris versus Donald Trump

Nu blijkt dat een overgrote meerderheid van de Democraten het wel ziet zitten in Kamala Harris als hun kandidaat voor de verkiezingen. 68% van de Democraten steunt Harris, waardoor zij het in november waarschijnlijk mag opnemen tegen Trump.

Overigens moet de nominatie van Harris de komende weken nog geformaliseerd worden, maar als we de Amerikaanse media mogen geloven is dat een wassen neus.

Het lijkt bijna zeker dat Kamala Harris straks degene is die overal tegenover Donald Trump staat. “Vanavond ben ik trots dat ik de steun krijg die nodig is om de genomineerde van onze partij te zijn”, zo vertelde Harris in een verklaring op Twitter.

“Ik kijk ernaar uit om de nominatie binnenkort formeel te accepteren”, zo ging zij verder. Met dat soort uitspraken is het duidelijk dat we straks naar een strijd tussen Harris en Trump gaan kijken.

Wat betekent Harris voor bitcoin?

Waar Donald Trump de laatste tijd heel duidelijk is geweest over bitcoin en crypto, blijven de Democraten redelijk stil over dit onderwerp. Dat lijkt een grote fout te worden, want op de een of andere manier heeft Trump hier veel belangrijke stemmen mee gewonnen.

Dat moet uiteindelijk ook nog maar blijken, want wij zitten natuurlijk ook in een bepaalde hoek van de mediawereld. Vanuit die hoek kan je het idee krijgen dat alles om bitcoin en crypto draait, maar dat is natuurlijk niet het geval.

Wat niet wegneemt dat er veel Amerikanen zijn die bitcoin bezitten en mogelijk over de streep getrokken kunnen worden door een kandidaat die pro-bitcoin is.

In die zin heeft Trump het heel slim gedaan de afgelopen weken. Hij is natuurlijk niet voor niets een hele grote zakenman. In het kader daarvan moeten we ook nog maar afwachten wat hij daadwerkelijk gaat doen met- en voor bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....