Kan de XRP koers nog verder stijgen de komende weken? Dit zegt de technische analyse

3524 totale weergaven
xrp koers

De cryptocurrency Ripple’s XRP heeft de afgelopen week een sterke stijging laten zien. De XRP koers is aanzienlijk gestegen, mede dankzij positieve marktverwachtingen. Ripple staat namelijk op het punt om een einde te maken aan hun juridische strijd met de SEC, waar het al jaren mee worstelt. Met dit positieve vooruitzicht investeren veel mensen in XRP. Maar wat gaat de XRP koers doen in de aankomende weken?

XRP koers stijgt sterk in juli

In juli begon de XRP koers sterk te stijgen. De prijs steeg vanaf 8 juli met ongeveer 38%. De afgelopen vier dagen steeg de prijs zelfs tot rond $ 0,60, waar het volgens CoinMarketCap nog steeds rond zit.

xrp koers analyse

De afgelopen zeven dagen was er een nog grotere stijging van meer dan 12%. Ondanks een lichte daling blijft de algemene trend voor XRP positief, wat wijst op aanhoudende interesse en vertrouwen in deze cryptocurrency.

De technische indicatoren zijn nog steeds positief voor de XRP koers . De Relative Strength Index (RSI) staat op 65, wat betekent dat XRP nog niet overgekocht is en mogelijk verder kan stijgen. Ook de macd">Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicatoren zijn positief, wat wijst op aanhoudende positieve trends.

Futuresmarkt toont groei

De futuresmarkt laat ook positieve signalen zien voor XRP. Volgens Coinglass is het funding rate voor XRP gestegen naar ongeveer 0,09%, wat betekent dat kopers meer betalen dan verkopers. Dit is een teken van optimisme in de markt.

Daarnaast is het open interest in XRP-futures contracten gestegen naar meer dan $ 800 miljoen, een flinke stijging ten opzichte van $ 667 miljoen een week geleden. Dit geeft aan dat meer investeerders en handelaren geïnteresseerd zijn in XRP, wat zorgt voor een toename in de marktactiviteit.

Ripple’s XRP laat sterke prestaties zien en heeft positieve technische signalen. Ondanks een kleine terugval blijft de markt optimistisch, wat kan betekenen dat XRP in de komende dagen verder kan stijgen.

Lees meer over:
Ripplexrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...