Crypto vandaag: De nieuwste ontwikkelingen in de cryptowereld

2091 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

Bitcoin is momenteel verhandeld onder $ 64,500 en Ethereum blijft stabiel onder $ 3,200. Dit terwijl de cryptomarkt een daling van 3,40% heeft gezien, wat de totale marktkapitalisatie naar $ 2,43 miljard brengt. De markt lijkt te schommelen, en investeerders zijn op zoek naar antwoorden en nieuwe kansen.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” start_date=”2024-07-24″ end_date=”2024-07-25″]

Marktupdate: Cijfers en inzichten

De laatste 24 uur hebben een daling laten zien in de waarden van grote cryptocurrencies. Bitcoin (BTC) zakte onder de $ 65,000, terwijl grote altcoins zoals Ethereum, Dogecoin, Ripple, Solana en Litecoin kleine verliezen lieten zien. Toch waren er uitzonderingen, zoals de FLOW-token die met meer dan 7% steeg in de afgelopen 24 uur. Aan de andere kant was Mog Coin (MOG) de grootste verliezer met een daling van meer dan 11%.

De totale crypto-marktvolume over de laatste 24 uur is $ 81,3 miljard, een daling van 5,69%. DeFi-marktvolume staat op $ 4,62 miljard, goed voor 5,68% van het totale crypto-marktvolume. Stablecoins maken $ 74,61 miljard uit, oftewel 91,77% van het totale volume.

Bitcoin’s dominantie is 54,76%, een stijging van 0,48% vergeleken met de vorige dag.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00113413.59%
Nervos NetworkNervos Network(CKB)$0.0184416.26%
OKExChainOKExChain(OKT)$7.9564404.68%
FlareFlare(FLR)$0.0165914.60%
Pepe CoinPepe Coin(PEPE)$0.0000114.58%
CoinLive PrijsΔ 24u
WormholeWormhole(W)$0.296735-8.95%
NotcoinNotcoin(NOT)$0.009247-8.94%
CelestiaCelestia(TIA)$5.936850-7.32%
ArweaveArweave(AR)$22.072800-6.24%
WorldcoinWorldcoin(WLD2)$1.992490-6.13%

 

Belangrijke ontwikkelingen en voorspellingen

  • De belangstelling van institutionele beleggers blijft sterk. Op de tweede dag van de lancering van de BlackRock iShares Ether ETF, ontving het fonds 76,669 ETH van Coinbase Prime. Dit toont aan dat er een stevige institutionele interesse is. Echter, de instromen daalden tot $ 17 miljoen, terwijl spot Ethereum ETF’s $ 133 miljoen aan uitstroom zagen.
  • Grayscale’s Ethereum Trust zag aanzienlijke opnames, wat bijdroeg aan een prijsdaling van 8% voor Ethereum. Analisten voorspellen een potentiële neerwaartse trend voordat er nieuwe hoogten worden bereikt.
  • Hashdex heeft een S-1 ingediend voor zijn gecombineerde spot Bitcoin en Ethereum ETF, wat een belangrijke stap is na hun initiële indiening. Deze ETF zal aanvankelijk Bitcoin en Ethereum omvatten, met mogelijke toekomstige toevoegingen na goedkeuring door de SEC. Dit volgt op de succesvolle lancering van spot Ethereum ETF’s, wat de groeiende interesse in crypto-investeringsproducten benadrukt.
  • Ripple CEO Brad Garlinghouse steunt Kamala Harris en roept op tot open-mindedheid en duidelijke crypto-reguleringen om de Amerikaanse concurrentiekracht te bevorderen. Garlinghouse’s oproep benadrukt de noodzaak van ondersteunend beleid binnen de crypto-industrie. Ondanks kritiek op Harris’ afwezigheid bij de Bitcoin Conference 2024, pleit Garlinghouse voor een open-minded evaluatie van kandidaten.
  • Kamala Harris heeft geweigerd om te spreken op de Bitcoin Conference 2024, zoals gemeld door Bitcoin Magazine CEO David Bailey. Haar afwezigheid, bekritiseerd vanwege haar anti-crypto beleid, heeft velen in de cryptogemeenschap teleurgesteld. De focus verschuift nu naar Donald Trump’s pro-crypto standpunt. Anthony Scaramucci voorspelt dat als Kamala Harris de Democratische presidentskandidaat wordt, ze mogelijk SEC-voorzitter Gary Gensler zal ontslaan. Hij gelooft dat Harris, ondanks recente kritiek, openstaat voor cryptocurrency en dat beleidswijzigingen de sector ten goede kunnen komen.
  • Senator Cynthia Lummis bereidt baanbrekende wetgeving voor om Bitcoin als strategische reserve door de Amerikaanse Federal Reserve te laten houden. Dit voorstel beoogt Bitcoin binnen het financiële systeem te verankeren, wat de stabiliteit van de Amerikaanse dollar kan verbeteren en Bitcoin’s status als legitiem financieel actief kan versterken.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De Crypto Fear and Greed Indicator, die het marktsentiment meet, staat vandaag op “68 Greed”, iets lager dan gisteren’s “69 Greed” maar hoger dan vorige week’s “60 Greed”.

Dit wijst op een aanhoudend positieve marktstemming, ondanks de recente schommelingen.



 

Actiepunten voor investeerders

De huidige marktomstandigheden bieden zowel uitdagingen als kansen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  1. Onderzoek projecten: Blijf op de hoogte van nieuwe en opkomende projecten, zoals de combinatie ETF van Hashdex.
  2. Blijf geïnformeerd: Volg de marktontwikkelingen en regelgeving. Begrijp hoe beleidsveranderingen invloed kunnen hebben op je investeringen.
  3. Diversifieer je portefeuille: Overweeg een mix van verschillende cryptocurrencies om je risico’s te spreiden.

Vooruitgang

De cryptomarkt is dynamisch en vol verrassingen. Of je nu een doorgewinterde investeerder bent of nieuw in de wereld van crypto, het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en strategisch te handelen.

De komende tijd belooft spannend te worden, met belangrijke gebeurtenissen en potentiële beleidsveranderingen aan de horizon. Bereid je voor en blijf proactief in je investeringsstrategie.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...