Thaise regering deelt digitaal geld uit aan miljoenen mensen voor economische stimulans

1333 totale weergaven

Thailand begint aan een belangrijk economisch stimuleringsplan door 10.000 baht aan digitaal geld uit te delen aan 45 miljoen burgers, een zet die bedoeld is om de kwakkelende economie van het land nieuw leven in te blazen.

Distributie en geschiktheid

De Thaise regering, onder leiding van minister van Financiën Pichai Chunhavajira, heeft de distributie van digitaal geld aan 45 miljoen burgers bevestigd, te beginnen op 1 augustus. Het initiatief, onderdeel van de campagnebeloften van de Pheu Thai partij, zal 10.000 baht (ongeveer $280) geven aan elke in aanmerking komende burger.

De begunstigden zijn mensen van 16 jaar en ouder, met een inkomen van minder dan 840.000 baht per jaar ($23.000) en een spaartegoed van maximaal 500.000 baht ($13.700).

Economische impact en implementatie

Het plan van $13,8 miljard voor de digitale portemonnee is bedoeld om de economie te stimuleren, die jaarlijks in een traag tempo van minder dan 2% groeit. De fondsen zullen worden gedistribueerd via een digitale portemonnee app die beschikbaar is in de grote app stores, met voorzieningen voor mensen zonder smartphone om zich te registreren en de fondsen te gebruiken.

De regering verwacht dat deze injectie van digitaal geld zal leiden tot meer uitgaven en economische activiteit, waarvan vooral kleine bedrijven en lokale economieën zullen profiteren.

Controverse en beperkingen

Ondanks de potentiële voordelen heeft het plan tot controverse geleid. Critici beweren dat het misschien niet leidt tot duurzame economische groei en hebben hun zorgen geuit over de financiële gevolgen op de lange termijn.

Het digitale geld gaat gepaard met gebruiksbeperkingen, waaronder een verbod op de aankoop van bepaalde artikelen zoals alcohol, tabak en online goederen. Daarnaast zijn er strikte KYC-procedures (Know Your Customer) om misbruik te voorkomen en ervoor te zorgen dat alleen in aanmerking komende ontvangers van het programma profiteren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....