Analist voorspelt grote XRP koersstijging: $22 mogelijk op lange termijn?

3283 totale weergaven
xrp koersstijging

Marktanalist Charting Guy verwacht een sterke stijging voor de XRP koers met behulp van de Elliott Wave theorie. Hij analyseerde recente prijsbewegingen op X en concludeert dat de XRP koers in de beginfase van de derde golf zit, wat vaak een forse stijging betekent.

Recente koersdaling en herstel van de XRP koers

De XRP koers zakte eerder deze maand flink en bereikte op 5 juli een laagste punt in 16 maanden van $ 0.3825. Dit kwam door een algemene marktneergang, veroorzaakt door de verkoop van Bitcoin door de Duitse overheid. Dit was de laagste prijs voor XRP dit jaar en de eerste keer onder $ 0.40 sinds maart 2023.

Ondanks deze daling is XRP sterk hersteld, van $ 0.3825 naar $ 0.6191 volgens CoinMarketCap. Dit herstel past bij het begin van de derde golf volgens Charting Guy’s analyse.

Elliott Wave theorie toegepast op XRP

Charting Guy’s 2-daagse grafiek toont het einde van Golf 2 met de daling op 5 juli naar $ 0.3825. Hij denkt dat XRP nu aan Golf 3 begint, die de prijs naar $ 6 kan brengen. Golf 3 is meestal de meest bullish golf. Eerdere analisten zoals CryptoBull en Cryptobilbuwoo voorspelden dat Golf 3 de XRP koers naar respectievelijk $ 27 en een bereik van $ 21 tot $ 45 kan brengen.

Na Golf 3 verwacht Charting Guy een correctieve Golf 4, die mogelijk enige prijsstabilisatie of een kleine terugval zal zien. De algemene bullish trend zal echter doorgaan met Golf 5, die de prijs van XRP mogelijk naar $ 22 kan drijven. Hij noemt $ 20 een optimistisch doel, met $ 8 tot $ 13 als realistischer doelen.

De dagelijkse grafiek van XRP toont een bullish maar beslissende positie. De grafiek gebruikt Bollinger Bands en de Average True Range (ATR) indicator voor inzicht in de huidige marktdynamiek.

De Bollinger Bands laten zien dat de huidige prijs van XRP, $ 0.6191, tussen de bovenste band op $ 0.6759 en de middelste band op $ 0.5324 ligt. Dit suggereert stabiele volatiliteit en een bullish sentiment. De onderste band ligt op $ 0.3890.

De ATR, die de marktvolatiliteit meet, staat momenteel op 0.03496. Dit getal geeft het gemiddelde bereik van prijsbewegingen over een bepaalde periode aan en wijst op een gematigd niveau van volatiliteit. Hogere ATR-waarden betekenen meestal meer marktvolatiliteit en grotere prijsbewegingen.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...