Bitcoin Koers nadert Belangrijk Keerpunt Rond $63K

996 totale weergaven
Bitcoin Update BTC

In de afgelopen 24 uur is de bitcoin koers met meer dan 3% gedaald, wat de huidige correctie versterkt die aan het begin van de week begon. We naderen nu een cruciaal keerpunt rond $63.000. Dit moment zal waarschijnlijk een antwoord geven op de vraag of we op korte termijn een nieuwe poging zullen zien om bullish uit de range te breken, of dat we na 12 dagen opnieuw onze bearish pet moeten opzetten. De komende dagen zullen bepalend zijn voor de richting van de markt.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We beginnen deze update met een blik op het grotere plaatje, waarbij de centrale vraag is: Zal Bitcoin zijn neerwaartse trend voortzetten?

Sinds Bitcoin in maart een nieuwe all-time-high bereikte, zien we een bearish markstructuur ontstaan. Lagere pieken worden gevolgd door lagere bodems. Is de laatste lagere piek inmiddels gevormd en bewegen we richting een nieuwe bodem onder de $53.600

Een ander scenario is dat we in plaats van een lagere bodem een hogere bodem gaan zien. In dat geval kijken we meer naar een consolidatiefase in plaats van een overtuigende neerwaartse trend. Uiteindelijk zal de markt een richting kiezen: een hervatting van de bullmarkt of een definitieve bearish trend die de koers langdurig verder naar beneden drukt.

Om tijdig signalen te krijgen over welke kant de markt op gaat, maken we gebruik van kortere tijdsbestekken. Dit helpt ons om snel te reageren op toekomstige koersontwikkelingen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Na een periode van stijgingen zien we nu, na ongeveer twee weken, een eerste serieuze pullback. Hopelijk vinden we een hogere bodem ergens boven de $63.250, om de opwaartse trend richting de bovenkant van de prijsrange te hervatten.

De echte spanning begint pas als we uit de huidige range breken. Al deze intra-range analyses zijn eigenlijk slechts ruis.

Maar ze geven ons wel een beter inzicht in hoe we onze verwachtingen kunnen aanpassen, of we nu uitkijken naar de hoogste of laagste waarden in de range. Tot nu toe hebben we dit redelijk goed weten te navigeren.

Als we het belangrijke keerpunt, waar we straks bij de 2-uursgrafiek op terugkomen, in de komende uren tot dagen verliezen, betekent dit dat de bears weer de controle over Bitcoin in de range hebben overgenomen. Ze zouden dan waarschijnlijk genoeg kracht hebben om ons weer naar de onderkant van de prijsrange terug te brengen.

Het opnieuw verliezen van de onderkant van de range zou een sterk bearish signaal zijn. Op dat punt zouden we alle reden hebben om de neerwaartse trend in de wekelijkse marktstructuur te hervatten, die technisch gezien nog steeds bearish is, zoals zojuist besproken. We mogen dat niet negeren als we realistisch naar de huidige markt willen blijven kijken.

Bitcoin (BTC) 2 uursgrafiek

De afgelopen weken hebben we de 2-uursgrafiek nauwlettend gevolgd, omdat deze een duidelijke weergave biedt van de huidige trend. In de afgelopen uren heeft de koers steun gevonden bij de 200 EMA.

Voor de kortere termijn is het cruciaal dat we de 200 MA’s op dit tijdsbestek blijven volgen. De laatste keer dat we onder deze MA’s handelden, duurde de bearish periode 33 dagen. Het is dus ongunstig om al na 12 dagen opnieuw onder deze niveaus te komen.

Het verliezen van deze MA’s zou ook betekenen dat we op de daggrafiek waarschijnlijk een lagere bodem gaan vormen, in plaats van een hogere bodem die nodig is om de bullish trend voort te zetten. In dit scenario is een bullish uitbraak uit de range op korte termijn niet langer een realistisch scenario.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...