Gerucht: Rusland overweegt opnieuw bitcoin als internationaal betaalmiddel om sancties te omzeilen

1074 totale weergaven
Rusland cry

De Russische Staatsdoema heeft een belangrijk wetsvoorstel aangenomen dat het gebruik van Bitcoin en andere crypto voor internationale handel toestaat. Deze wetgeving markeert een grote verandering in Rusland’s benadering van digitale activa, en biedt een juridisch kader voor hun gebruik in internationale transacties.

De centrale bank van Rusland zal waarschijnlijk specifieke richtlijnen ontwikkelen. Er is een groeiende interesse in BTC wereldwijd, met verschillende landen die hun eigen regelgeving en benaderingen ontwikkelen.
De impact van deze wetgeving op de Russische economie en de internationale handel zal moeten blijken.

Deze geruchten doken ook al op in 2020. Het is de vraag of en hoe dit daadwerkelijk tot stand komt. Ook het minen van bitcoin valt onde deze nieuwe regels.

Rusland, sancties en het wetsvoorstel

Het wetsvoorstel is onderdeel van Rusland’s bredere strategie om de impact van internationale sancties te verzachten en handel met buitenlandse partners te vergemakkelijken door middel van digitale valuta’s. De centrale bank zal deze activiteit reguleren, waarbij zij de naleving zal waarborgen en richtlijnen zal vaststellen voor het gebruik van bitcoin in de internationale handel.

Rusland heeft te maken met economische sancties die zijn opgelegd door westerse landen. Deze sancties hebben een significante invloed op de economie van het land. Door het wettelijk toestaan van Bitcoin en andere crypto, hoopt Rusland alternatieve manieren te vinden om internationale handel te drijven en financiële transacties uit te voeren zonder afhankelijk te zijn van traditionele banken en valuta’s die onderhevig zijn aan sancties.

De nieuwe wetgeving is een teken dat Rusland bereid is om innovatieve financiële technologieën te omarmen om economische uitdagingen aan te gaan. Dit kan ook een voorbeeld zijn voor andere landen die soortgelijke problemen ondervinden, om te overwegen crypto te gebruiken als een middel om internationale handel en economische activiteit te ondersteunen. Tegelijkertijd is het, ondanks het open en vrije karakter van bitcoin, nog steeds strafbaar om bijvoorbeeld in Nederland dit soort transacties vanuit Rusland te accepteren.

Hoewel de centrale bank strikte richtlijnen en toezicht zal handhaven, biedt deze ontwikkeling nieuwe kansen voor bedrijven en handelspartners die met Rusland willen samenwerken. Het gebruik van bitcoin kan transacties efficiënter en sneller maken, en mogelijk ook de transactiekosten verlagen.

Deze verschuiving naar het gebruik van digitale valuta’s in de internationale handel kan de wereldwijde acceptatie en integratie van crypto verder versnellen.

Lees meer over:
Rusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...