Bitcoin lobbyist doet oproep aan Trump

1026 totale weergaven

Samson Mow, CEO van JAN3 en een vooraanstaand Bitcoin-voorstander, heeft zes baanbrekende ideeën gepresenteerd voor voormalig president Donald Trump. Deze ideeën zijn bedoeld voor Trump’s toespraak op de Nashville Bitcoin Conferentie op 27 januari. Mow’s voorstellen, gedeeld via het X-sociale platform, zijn gericht op het integreren van Bitcoin in de Amerikaanse economie en het positioneren als een hoeksteen van de nationale financiële strategie.

Omzetting van Amerikaanse schuld naar satoshi’s

Het eerste voorstel van Mow betreft de omzetting van de Amerikaanse staatsschuld naar satoshi’s (de kleinste eenheid van Bitcoin). Door $1 gelijk te stellen aan 1 satoshi, zou dit een innovatieve aanpak bieden om de nationale schuld te stabiliseren en mogelijk te verminderen door gebruik te maken van Bitcoin’s gedecentraliseerde aard en schaarste.

Minen op de maan

Het tweede voorstel is het opzetten van bitcoin mining op de maan. Dit futuristische idee maakt gebruik van de overvloedige natuurlijke energiebronnen en minimale zwaartekracht van de maan, wat de operationele kosten zou kunnen verlagen en de efficiëntie van mining zou kunnen verhogen. Wat de kosten zijn om de hardware daar te krijgen, en de eventuele gebrekkige communicatie met het internet/netwerk op aarde, wordt even vergeten.

Afschaffing van de Federal Reserve

Mow’s derde voorstel roept op tot de afschaffing van de Federal Reserve, wat aansluit bij de libertarische ethos vaak geassocieerd met Bitcoin. Door het centrale banksysteem te ontmantelen, zou de VS verschuiven naar een meer gedecentraliseerde financiële structuur waarin Bitcoin een centrale rol zou kunnen spelen.

Het vierde idee van Mow betreft inflatiereparaties. Hij stelt voor om burgers te compenseren voor het verlies van koopkracht veroorzaakt door inflatie door gebruik te maken van Bitcoin, dat vaak wordt geprezen als een hedge tegen inflatie vanwege de beperkte voorraad.

Een ander voorstel is om Bitcoin onbelastbaar te maken. Door belastingen op Bitcoin-transacties en -bezittingen te verwijderen, zou de overheid wijdverspreide acceptatie en integratie van Bitcoin in de reguliere economie kunnen stimuleren.

Ten slotte stelt Mow voor om een strategische Bitcoinreserve te creëren. Dit idee is vergelijkbaar met de belofte van de onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. om de 204.000 Bitcoin die in het bezit zijn van de VS over te dragen aan de Federal Reserve als een “strategisch bezit”.

Trump zal naar verwachting spreken op de Nashville Bitcoin Conferentie, een belangrijk evenement die dit weekend plaatsvindt.

Lees meer over:
Trump

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...