Crypto vandaag: Bitcoin en Ethereum op nieuwe hoogtes

1460 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De cryptomarkt heeft de afgelopen 24 uur een stijging gezien. Bitcoin staat nu op $ 69.000, terwijl Ethereum rond de $ 3350 schommelt. De totale marktwaarde van cryptocurrencies is met 2.10% gestegen naar $ 2.58 miljard.

Wat betekent dit voor jou als crypto-enthousiasteling of potentiële investeerder?

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” start_date=”2024-07-28″ end_date=”2024-07-29″]

Belangrijke gebeurtenissen beïnvloeden de markt

Deze week zijn er enkele belangrijke gebeurtenissen die de cryptomarkt kunnen beïnvloeden. De beslissingen van de Federal Open Market Committee (FOMC), de persconferentie van Jerome Powell, en de werkgelegenheidsgegevens van de VS kunnen de plannen van de Fed om de rente te verlagen beïnvloeden.

Dit soort economische gebeurtenissen hebben vaak directe gevolgen voor de cryptomarkt.

Donald Trump’s pro-crypto belofte

Tijdens de Bitcoin Conferentie 2024 heeft Donald Trump aangekondigd dat hij SEC-voorzitter Gary Gensler wil ontslaan en een pro-innovatie opvolger wil benoemen.

Trump belooft een pro-crypto agenda en wil van de VS een “Bitcoin supermacht” maken. Dit nieuws kan een positieve invloed hebben op de markt.

Marktgevoel: hebzucht neemt toe

De Crypto Fear and Greed Index toont een marktgevoel van 74 (hebzucht), wat hoger is dan de 71 van gisteren en vorige week.




 

Dit suggereert dat investeerders steeds optimistischer worden over de cryptomarkt.

Stijgende en dalende cryptocurrencies

Bitcoin ($BTC) heeft de afgelopen 24 uur een stijging doorgemaakt, boven de $ 69.000. Andere belangrijke altcoins zoals Bitcoin SV ($BSV), Juipter ($JUP), Worldcoin ($WLD), Solana ($SOL) en Bitcoin Cash ($BCH) vertonen ook winsten. AIOZ Network ($AIOZ) is aanzienlijk gestegen, met meer dan 20.82% in de afgelopen 24 uur. Aan de andere kant is MANTRA ($OM) met meer dan 2.05% gedaald.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00113313.58%
Nervos NetworkNervos Network(CKB)$0.0185176.77%
FlareFlare(FLR)$0.0166174.63%
OKExChainOKExChain(OKT)$7.9528804.63%
XRPXRP(XRP)$0.6154554.49%
CoinLive PrijsΔ 24u
NotcoinNotcoin(NOT)$0.009281-8.92%
WormholeWormhole(W)$0.297797-8.51%
CelestiaCelestia(TIA)$5.969000-7.33%
ArweaveArweave(AR)$22.121000-6.71%
WorldcoinWorldcoin(WLD2)$1.999410-5.99%

 

Handelsvolume en dominantie

Het totale cryptomarktvolume over de afgelopen 24 uur is $ 51.02 miljard, een daling van 30.37%. Het volume in DeFi is momenteel $ 2.96 miljard, goed voor 5.80% van het totale cryptomarkt 24 uursvolume. Het volume van alle stablecoins is nu $ 45.62 miljard, wat 89.41% van het totale cryptomarkt 24 uursvolume vertegenwoordigt. Bitcoin’s dominantie is momenteel 55.51%, een lichte daling van 0.02% vergeleken met de dag ervoor.

Wereldwijde ontwikkelingen

  • Deze week is cruciaal voor de cryptomarkt met belangrijke gebeurtenissen zoals de FOMC-rentebeslissing, de persconferentie van Jerome Powell en de werkgelegenheidsgegevens van de VS. Er is veel anticipatie op mogelijke renteverlagingen, met de FedWatch Tool die een kans van 89% op een verlaging van 25 basispunten in september aangeeft.
  • Op de Bitcoin Conferentie 2024 heeft Donald Trump plannen aangekondigd om SEC-voorzitter Gary Gensler te ontslaan en een pro-innovatie opvolger te benoemen. Hij wil een einde maken aan de “anti-crypto kruistocht” en de VS een “Bitcoin supermacht” maken. Deze belofte kan een aanzienlijke impact hebben op de markt.
  • Gemini mede-oprichter Cameron Winklevoss heeft vice-president Kamala Harris gewaarschuwd voor een mogelijke “reset” van de crypto-industrie. Hij riep Harris op om beslissende maatregelen te nemen, waaronder het ontslaan van SEC-voorzitter Gary Gensler. Winklevoss benadrukte de vraag van de cryptogemeenschap naar concrete acties en veerkracht tegen loze beloften.

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

Wat betekent dit alles voor jou? De marktontwikkelingen en de beloftes van Trump kunnen nieuwe kansen bieden voor investeerders. Met de toenemende acceptatie van cryptocurrencies en potentiële reguleringswijzigingen in het vooruitzicht, kan dit het perfecte moment zijn om te investeren of je bestaande portfolio te heroverwegen.

De markt is volatiel, maar met de juiste informatie en strategie kun je profiteren van deze ontwikkelingen. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en wees bereid om snel te handelen. De toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies ziet er veelbelovend uit, en de komende weken kunnen cruciaal zijn voor de richting van de markt.

Vooruitzicht

De cryptomarkt biedt spannende kansen voor zowel nieuwe als ervaren investeerders. Met Bitcoin op een recordhoogte van $ 69.000 en belangrijke economische gebeurtenissen in het vooruitzicht, is het belangrijk om geïnformeerd te blijven en strategisch te handelen.

De beloftes van Donald Trump en de toenemende acceptatie van crypto kunnen de markt een nieuwe impuls geven. Zorg ervoor dat je klaar bent om te profiteren van deze ontwikkelingen.

Meta-beschrijving:

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...