ZKX Protocol staakt activiteiten vanwege lage betrokkenheid en daling token

1061 totale weergaven

Het op Starknet gebaseerde ZKX Protocol heeft zijn sluiting aangekondigd vanwege financiële problemen en een lage betrokkenheid van gebruikers. De beslissing, gedeeld door oprichter Eduard Jubany Tur op 30 juli, markeert het einde van de activiteiten van het protocol, met alle markten van de lijst gehaald en fondsen teruggegeven aan gebruikers.

Belangrijkste details

Het ZKX Protocol, bekend om zijn sociale platform voor eeuwigdurende handel op Starknet, kampte met een minimale betrokkenheid van gebruikers en afnemende handelsvolumes. Tur merkte op dat de dagelijkse inkomsten nauwelijks de operationele kosten konden dekken, waaronder de kosten voor de cloud server. Gebruikers worden aangemoedigd om hun fondsen eind augustus op te nemen, de sunset periode van het protocol duurt tot dan.

Financiële uitdagingen

Ondanks een recente strategische financieringsronde van $7,6 miljoen stond het protocol voor grote uitdagingen. De waarde van het ZKE token kelderde en werd verhandeld op $0,02, een sterke daling ten opzichte van de hoogste waarde van $0,62. De dalende waarde van de token werd nog verergerd doordat grote tokenhouders zich terugtrokken, wat bijdroeg aan de financiële instabiliteit van het protocol.

Bredere marktcontext

Tur wees op een “bredere uitputting” in de Decentralized Finance (DeFi) sector als een factor die bijdroeg aan de sluiting van het protocol. Deze uitputting, samen met de specifieke uitdagingen van het protocol, onderstreept de moeilijkheden waarmee DeFi-platforms te maken hebben bij het behouden van gebruikersbetrokkenheid en financiële duurzaamheid.

Impact en gevolgen voor de toekomst

De sluiting van het ZKX Protocol weerspiegelt de bredere uitdagingen in de DeFi-markt, waar veel platforms moeite hebben om gebruikers aan te trekken en te behouden. De sluiting van het protocol herinnert ons aan de volatiliteit en risico’s die inherent zijn aan de DeFi-ruimte, vooral voor projecten die sterk afhankelijk zijn van token incentives.

 

Lees meer over:
defistarknettokenweb3

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....