XRP koers schiet de lucht in ondanks marktcorrectie, analisten hoopvol

3495 totale weergaven
xrp koersstijging

De Bitcoin (BTC) koers is gisteren van een klif gevallen. Vanaf $ 70.000 is deze in slechts enkele uren teruggezakt tot een dieptepunt van $ 66.000, waar het momenteel standhoudt. Bitcoin heeft zoals gewoonlijk de rest van de markt met zich mee omlaag getrokken. XRP, de cryptomunt van Ripple, is een van de weinige uitzonderingen die zich niets heeft aangetrokken van de correctie.

De XRP koers is zelfs hard gestegen en maakt zich volgens analisten klaar voor een historische rally.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”XRP” range=”1D”]

XRP koers stijgt uit het niets met bijna 7%

Bitcoin hikte gisteren al de hele dag tegen de magische grens van $ 70.000 aan en wist deze in de middag zelfs voor korte duur te overschrijden. Vervolgens zakte de koers echter als pudding in elkaar tot onder de $ 68.000. Toen de Amerikaanse overheid $2 miljard aan bitcoin verplaatste, zakte de koers zelfs tot $ 66.000.

Terwijl bitcoin vandaag zijn stinkende best doet om een verdere crash te voorkomen, maakte XRP uit het niets een opvallende prijssprong. De gehele ochtend bewoog de prijs van XRP nipt onder het belangrijke psychologische level van $ 0,60, maar vlak voor het middaguur schoot de koers in slechts een uur met 6,7% de lucht in tot een absolute piek van $ 0,6379.

Inmiddels is de koers alweer iets teruggezakt tot onder de $ 0,63. Om precies te zijn komt de koers op het moment van schrijven uit op $ 0,6263, bijna 3% hoger dan 24 uur geleden.

‘Mega-uitbraak’ op komst? Crypto-analisten zijn bullish

Verschillende bekende analisten uit de cryptosector denken dat de XRP koers de komende maanden zomaar eens nog veel verder zou kunnen stijgen. Volgens MikyBull, zoals hij eerder vandaag op socialmediaplatform X schreef, vertoont XRP “significante technische signalen” die in 2017 voorafgingen aan de explosieve stijging van maar liefst 60.000%.

https://twitter.com/MikybullCrypto/status/1818193040495845458

XRP brak in 2017 uit een jarenlange symmetrische driehoek, gekenmerkt door steeds lagere hoogtepunten en steeds hogere dieptepunten. Nu bevindt XRP zich opnieuw in een soortgelijk handelspatroon en heeft het de zogenoemde ‘apex’ bereikt, het punt waar de convergerende lijnen samenkomen. Dit wijst op een mogelijke grote koersbeweging in de nabije toekomst. Aangezien de Relative Strength Index (RSI), een momentumindicator, net als in 2017 al uitgebroken is, is MikyBull erg bullish voor de komende tijd.

YouTuber Sheldon schudt de handen met MikyBull en schrijft op X dat XRP klaar lijkt om een ‘’mega’’ uitbraak te maken.

Hoewel de koersgrafiek bullish signalen vertoont, is het verloop van de koers nog altijd sterk afhankelijk van de aanhoudende rechtszaak waarin Ripple verkeert met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

De juridische strijd rondom XRP is al sinds eind 2020 aan de gang en heeft sindsdien de koers van XRP flink onder druk gezet. XRP was een van de weinige grote munten die tijdens de vorige bullmarkt geen nieuwe all-time high wist te bereiken.

Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse is het einde van de rechtszaak echter nabij. Dit zou binnenkort mogelijk een grote last van de schouders van de XRP koers kunnen nemen. Het is duidelijk dat de uitkomst van deze zaak veel invloed zal hebben op de koers en dus blijft de XRP-gemeenschap, ondanks de bullish signalen, voorzichtig en afwachtend.

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...