Fidelity lanceert bitcoin-ETP op London Stock Exchange

298 totale weergaven
Fidelity lanceert bitcoin-ETP op London Stock Exchange

Vandaag heeft Fidelity International haar bitcoin exchange-traded product (ETP), genaamd Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC), gelanceerd op de London Stock Exchange. Dit ETP is specifiek gericht op professionele beleggers en biedt hen de mogelijkheid om op een gereguleerde en veilige manier blootstelling aan bitcoin te verkrijgen. De introductie van deze ETP volgt op de goedkeuring door de Britse Financial Conduct Authority (FCA) in mei 2024 voor crypto-activa gebaseerde producten​.

De FBTC is volledig fysiek gedekt door bitcoin, wat betekent dat het de waarde van bitcoin nauwkeurig volgt. De kosten van deze ETP, ook wel de Ongoing Charges Figure (OCF) genoemd, zijn onlangs verlaagd van 0,75% naar 0,35%, waardoor het een van de meest kostenefficiënte opties in Europa is​. Dit maakt deel uit van een bredere trend waarbij investeringsfirma’s inspelen op de groeiende vraag naar digitale activa door institutionele beleggers.

Met de introductie van de FBTC op de London Stock Exchange wordt verwacht dat professionele beleggers in het Verenigd Koninkrijk nu eenvoudiger toegang kunnen krijgen tot bitcoin, zonder direct de crypto te hoeven bezitten. Deze ontwikkeling volgt op een bredere acceptatie van crypto-activa in gereguleerde markten wereldwijd.

Wat is een ETP?

Het Fidelity Physical Bitcoin ETP (FBTC) is een beleggingsproduct dat professionele beleggers de mogelijkheid biedt om indirect te investeren in bitcoin. Dit ETP is volledig fysiek gedekt door bitcoin, wat betekent dat de waarde van het product direct is gekoppeld aan de waarde van de onderliggende bitcoin. Het fonds volgt de prijsbewegingen van bitcoin nauwkeurig en biedt beleggers een gereguleerde manier om blootstelling aan deze cryptovaluta te verkrijgen zonder de noodzaak om zelf de digitale munten te beheren of op te slaan.

Dit soort producten zijn pure speculatie op de bitcoin koers. Als je geen bitcoin koopt, maar een ander afgeleid product, dan surf je alleen mee op de prijsbewegingen. Je kunt geen gebruikmaken van de andere unieke eigenschappen van BTC.

Lees meer over:
Fidelity

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...