Crypto vandaag: De Impact van de Fed en de SEC

3326 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies, staan onder druk. Bitcoin handelt onder het weerstandsniveau van $ 65,000, terwijl Ethereum moeite heeft om boven de $ 3200 te blijven. Deze dalingen komen op een moment dat de totale cryptomarkt met 3.10% is gedaald, waardoor de totale marktkapitalisatie nu $ 2.40 miljard bedraagt.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”BTC” range=”1D”]

Wat betekent dit voor jou? Als je in Bitcoin of Ethereum hebt geïnvesteerd, is dit het moment om scherp te blijven. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je investeringen te verkopen bij dalende koersen, is het belangrijk om het bredere plaatje te bekijken. Bitcoin heeft in het verleden bewezen weer te herstellen na dergelijke dalingen. De huidige dip zou een kans kunnen zijn om je positie te versterken, vooral als je gelooft in de langetermijnwaarde van deze munten.

Federal Reserve (Fed) en de Securities and Exchange Commission (SEC)

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) en de Securities and Exchange Commission (SEC) spelen een cruciale rol in de bewegingen van de cryptomarkt. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft onlangs aangegeven dat er in september mogelijk een renteverlaging komt, afhankelijk van de inflatiecijfers. Hoewel de rente ongewijzigd blijft op 5.25%-5.5%, blijft de markt speculeren over toekomstige beleidsveranderingen.

Aan de andere kant waarschuwt SEC-voorzitter Gary Gensler voor de risico’s van AI en cryptocurrency-fraude. Met de opkomst van AI worden cryptofraudes complexer, en Gensler roept investeerders op om waakzaam te zijn. Dit benadrukt het belang van grondig onderzoek voordat je investeert in nieuwe cryptoprojecten, vooral als AI betrokken is.

Sentiment in de Markt: Fear and Greed Index

De Fear and Greed Index, een populaire indicator van het marktsentiment, staat momenteel op 52. Dit geeft een neutraal sentiment aan, een daling van 61 gisteren en 68 vorige week. Deze index meet emoties en sentimenten op de markt en kan helpen om in te schatten of het een goed moment is om te kopen of verkopen.



 

Waarom is deze index belangrijk? Het geeft een beeld van hoe de markt zich voelt, wat invloed kan hebben op prijsbewegingen. Een dalende index kan erop wijzen dat beleggers voorzichtiger worden, wat zou kunnen leiden tot verdere prijsdalingen.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00113113.36%
Nervos NetworkNervos Network(CKB)$0.0184066.27%
Pepe CoinPepe Coin(PEPE)$0.0000114.72%
OKExChainOKExChain(OKT)$7.9564404.68%
FlareFlare(FLR)$0.0165574.39%
CoinLive PrijsΔ 24u
NotcoinNotcoin(NOT)$0.009246-8.97%
WormholeWormhole(W)$0.297136-8.92%
CelestiaCelestia(TIA)$5.953130-6.98%
WorldcoinWorldcoin(WLD2)$1.991790-6.36%
ArweaveArweave(AR)$22.076800-6.12%

Niet alle munten hebben echter last van de huidige marktdruk. Akash Network ($AKT) steeg met 7.42% in de afgelopen 24 uur, terwijl Dogwifhat ($WIF) de grootste daler was met een verlies van meer dan 11%.

Dit toont aan dat er nog steeds kansen zijn in de markt, zelfs als de grotere munten dalen. Het identificeren van dergelijke winnaars vereist echter zorgvuldige analyse en timing.

De Rol van DeFi en Stablecoins

DeFi (Decentralized Finance) blijft een belangrijke pijler in de cryptomarkt, met een handelsvolume van $ 3.89 miljard, goed voor 5.10% van het totale cryptomarktvolume. Stablecoins, vaak gezien als een veiliger alternatief in volatiele tijden, vertegenwoordigen een indrukwekkende 92.25% van het totale marktvolume, met een waarde van $ 70.36 miljard.

Wat betekent dit? De dominantie van stablecoins suggereert dat investeerders momenteel de voorkeur geven aan veiligheid boven hoge rendementen. In tijden van onzekerheid in de markt, kan het verstandig zijn om een deel van je portefeuille in stablecoins aan te houden om risico’s te minimaliseren.

Wereldnieuws en Crypto: Wat je moet weten

  • Er gebeurt veel op het wereldtoneel dat invloed kan hebben op jouw crypto-investeringen. De Federal Reserve overweegt een renteverlaging in september, afhankelijk van de inflatie. Dit kan de markt op korte termijn beïnvloeden, vooral als de rente daalt.
  • Daarnaast heeft Donald Trump limited-edition Bitcoin-themasneakers gelanceerd als onderdeel van zijn presidentiële campagne van 2024. Dit benadrukt hoe crypto steeds meer in de mainstream komt, zelfs in de politieke arena. Hoewel dit een interessante ontwikkeling is, is het belangrijk om te onthouden dat dergelijke gimmicks de waarde van Bitcoin niet direct beïnvloeden.
  • Tot slot voorspelt Matthew Sigel van VanEck dat Solana ETFs binnenkort op Wall Street zullen debuteren, ondanks de terughoudendheid van grote spelers zoals BlackRock. Dit zou een grote stap kunnen zijn voor Solana en kan leiden tot een bredere acceptatie van crypto-ETFs in de VS.

Wat betekent dit?

De huidige cryptomarkt biedt zowel uitdagingen als kansen. Met Bitcoin en Ethereum onder druk, is het essentieel om je strategieën te evalueren en mogelijk te heroverwegen. De daling van de Fear and Greed Index kan een signaal zijn dat voorzichtigheid geboden is, maar het biedt ook kansen voor wie bereid is risico’s te nemen.

Blijf op de hoogte van de beslissingen van de Fed en de SEC, want deze kunnen een directe invloed hebben op de markt. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en wees voorbereid om snel te handelen als de situatie verandert.

Wees voorbereid

De cryptomarkt is volatiel en kan snel veranderen. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van zowel marktbewegingen als wereldwijde ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op je investeringen. Gebruik tools zoals de Fear and Greed Index om je beslissingen te onderbouwen en wees altijd bereid om je strategie aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Investeren in crypto is niet voor de zwakkeren. Het vereist moed, kennis en de bereidheid om risico’s te nemen. Maar met de juiste aanpak kun je deze uitdagende markt navigeren en je investeringen laten groeien.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...