Donald Trump lanceert Bitcoin-sneakers na cryptoconferentie

1719 totale weergaven
Verrassende steun uit Silicon Valley: Tech-Industrie achter Trump in 2024

In een verrassende wending zijn de onlangs uitgebrachte limited edition Bitcoin-thema sneakers van Donald Trump al opgedoken op eBay, met verkopers die ze voor wel $2.500 aanbieden, slechts enkele dagen na de oorspronkelijke release.

Grote vraag en sterke stijging in prijs

De Bitcoin-thema-sneakers van Donald Trump hebben snel de wederverkoopmarkt bereikt, met scalpers die ze voor wel $2.500 op eBay aanbieden. De sneakers, die in beperkte oplage beschikbaar zijn, werden uitgebracht na de toespraak van Trump op de Bitcoin 2024 conferentie, waar hij zijn nieuwe steun voor cryptocurrencies aankondigde.

Lancering en kenmerken

De sneakers, gebrandmerkt in “Bitcoin oranje”, werden op 31 juli beschikbaar gesteld voor pre-order via de officiële Trump Sneakers website. Elk paar is genummerd en vijf paar zijn willekeurig gesigneerd door Trump zelf, wat hun allure nog groter maakt. De oorspronkelijke verkoopprijs voor deze limited edition high-tops was $299, maar de schaarste heeft de wederverkoopprijzen aanzienlijk opgedreven.

Scalpers en eBay aanbiedingen

Op dit moment zijn er verschillende aanbiedingen op eBay, met prijzen variërend van $700 in veilingen tot maar liefst $2500 voor directe aankoop. Sommige verkopers hebben zelfs ironische prijzen zoals $69.999 vastgesteld. De meeste aanbiedingen beloven verzending van de sneakers tussen september en november, zodra ze zijn ontvangen door de verkopers.

Er is echter enige scepsis over de legitimiteit van deze aanbiedingen en potentiële kopers wordt aangeraden voorzichtig te zijn.

Trump’s Pro-Crypto standpunt

De lancering van deze sneakers maakt deel uit van een bredere merchandise strategie die aansluit bij de recente pro-crypto ommezwaai van Trump. Tijdens zijn Bitcoin 2024 conferentie toespraak in Nashville, beloofde Trump een nationale Bitcoin reserve op te richten als hij herkozen zou worden. Dit markeert een belangrijke verschuiving van zijn eerdere kritiek op Bitcoin en weerspiegelt een nieuwe aanpak om de cryptocurrency-gemeenschap te betrekken.

Breder scala aan merchandise

Naast de sneakers met het Bitcoin-thema verkoopt het Trump-team een verscheidenheid aan andere merchandise, waaronder parfums, een “Freedom” koelbox en andere kleding met Trump-gelieerde slogans en ontwerpen. Deze nieuwste productlijn wil profiteren van zowel de politieke basis van Trump als de groeiende interesse in cryptocurrency.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....