Bitcoin koers duikt onder $65k, Amerikaanse FED behoudt renteniveaus – waarom daalt crypto vandaag?

4689 totale weergaven

De koers van Bitcoin is woensdag 31 juli onder het koerslevel van $ 65.000 gedoken. Dit gebeurde nadat besloten werd dat de Federal Reserve in Amerika de rentes nog niet zal gaan verlagen. De koers wist ruim zes dagen boven de $ 65.000 te bewegen, maar verloor uiteindelijk toch grip op de stijging.

De koers van Bitcoin lijkt sterk te reageren op het besluit van de Federal Reserve, die heeft besloten om de rentes op 5,25% – 5,50% te houden. De reden om niet de rentes te verlagen? Volgens woordvoerder Jerome Powell is de inflatie op weg naar het doel van 2%. ” We hebben inflatie weten te remmen van 7% naar 2,5%, maar het is nog te vroeg om de rentes te verlagen” aldus Powell.

De markten reageerden met een kleine daling op de persconferentie van de Federal Reserve, omdat er verwacht wordt dat de renteverlaging pas zal beginnen in september. De renteverlagingen zullen een positief effect hebben op risk-assets zoals Bitcoin en Ethereum.

Bitcoin koers: technische indicatoren hinten naar een nieuwe all time high

Als we kijken naar de technische indicatoren voor de Bitcoin koers, zien we dat de RSI (Relative Strength Index) zich in een neutraal gebied bevindt rond de waarde van 50. Dit geeft aan dat de grootste cryptomunt ter wereld niet overbought of oversold is.

BTC/USD - Bron : TradingView
BTC/USD – Bron: TradingView

In de bovenstaande grafiek zien we de 50-Day EMA (Exponential Moving Average), die aangegeven is met de gele lijn. De 50-Day EMA begeeft zich momenteel rond de koers van $ 64.300, waar Bitcoin ook support heeft weten te vinden. Als de koers boven de 50-Day EMA weet te blijven, toont dit sterkte in de markt en zou dit kunnen resulteren in een verdere stijging.

De blauwe lijn weergeeft de 200-Day EMA en ligt rond het koerslevel van $ 59.500. De koers kwam recentelijk een aantal dagen onder de 200-Day EMA uit, maar heeft vrij spoedig herstel weten te zien en beweegt inmiddels weer boven de 200-Day EMA.

Wanneer de koers van Bitcoin onder deze EMA’s beweegt, is de kans sterk aanwezig dat we wederom een daling gaan zien. Hierbij zou dan het koerslevel rond $ 59.500 kunnen fungeren als support.

Het lijkt er dus goed uit te zien voor de koers van Bitcoin nu we de halving achter de rug hebben en Bitcoin ETF’s dagelijks miljoenen aan instroom zien. Als de Federal Reserve in september besluit om de rentes te gaan verlagen, zou Bitcoin wel eens vlak daarna de koers van $ 100.000 gaan bereiken.

Investeerders richting zich massaal op alternatieven voor Bitcoin binnen de crypto markt.

Het is onzeker wanneer de koers van Bitcoin verder zal gaan stijgen. Het is goed mogelijk dat er eerst nog een forse daling aan te pas komt. Investeerders zijn daarom op zoek naar alternatieve cryptomunten die een hoger rendement dan Bitcoin kunnen opleveren.

99Bitcoins en The Meme Games hebben de aandacht van investeerders weten te trekken in de afgelopen maanden. Deze presale projecten zijn recentelijk van start gegaan, maar zien nu al een groot aantal aan vroege investeerders in hun projecten stappen.

99Bitcoins – Cryptomunten verdienen terwijl je leert over de blockchain

99Bitcoins is het nieuwe leerplatform binnen de crypto wereld. Investeerders die nieuw zijn in de crypto wereld kunnen via het platform van 99Bitcoins modules volgen over de blockchain en cryptomunten. Bij het voltooien van de modules verdienen investeerders $99BTC-tokens, die vervolgens gestaked kunnen worden met een rente van meer dan 600%.

Sinds 2013 is 99Bitcoins al een van de grootste leerplatformen binnen de crypto sector en onlangs heeft het een forse groei aan deelnemers gezien. De community van 99Bitcoins is uitgegroeid naar meer dan 700.000 leden.

Vroege investeerders zien dus potentie in deze nieuwe presale en je kunt vandaag nog een van deze vroege investeerders worden. De $99BTC-tokens zijn te koop via de officiële website van het project en kunnen aangeschaft worden met ETH, BNB, USDT en creditcard tegen een koers van $ 0,00116.

The Meme Games – Olympische Spelen volop in gang terwijl The Meme Games $ 300.000 ophaalt

The Meme Games, een presale project dat geïnspireerd is door de Olympische Spelen, heeft met zijn presale ruim $ 300,000 weten in te zamelen. The Meme Games organiseert, net als bij de Olympische Spelen, wedstrijden waar meme coins aan deelnemen.

Meme coins zoals Brett, Shiba Inu en Pepe nemen het tegen elkaar op in een zenuwslopende race naar de finish. Investeerders die tijdens de presale de $MGMES-token kopen, kunnen hun tokens inzetten op de verwachte winnaar van de race.

De winnaar wordt bepaald door AI (kunstmatige intelligentie) en is dus volledig willekeurig. Dit zorgt ervoor dat het project transparant is en eerlijkheid voorop stelt.

Wacht niet langer en voeg de $MGMES-token vandaag nog toe aan je crypto portfolio. De token kan alleen gekocht worden via de officiële website van het presale project met ETH, BNB, USDT en creditcard. De koers van $MGMES staat momenteel op $ 0,00915, maar wordt over een aantal dagen alweer verhoogd.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...