Nieuwe wet legt tarieven voor toezicht op aan Zuid-Koreaanse cryptoplatformen

612 totale weergaven

Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchanges zijn nu verplicht om toezichtskosten te betalen onder de nieuwe Virtual Asset User Protection Act, gericht op het verbeteren van regelgevend toezicht.

Introductie van nieuwe kosten

Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchanges, waaronder Upbit, Coinone en Bithumb, moeten nu toezichtskosten betalen volgens de nieuwe Virtual Asset User Protection Act. Deze wet, die vanaf 19 juli van kracht is, vereist dat exchanges vergoedingen betalen op basis van hun operationele inkomsten, met als doel het toezicht te versterken en consumenten op de markt voor digitale activa te beschermen.

Structuur en details over de betaling

De maximale vergoeding is ongeveer 300 miljoen won (220.000 dollar). Upbit, dat het grootste marktaandeel heeft, zal naar verwachting ongeveer 272 miljoen won ($199.592) betalen. Bithumb en Coinone betalen respectievelijk 21 miljoen won ($15.157) en 6 miljoen won ($4.422).

Deze vergoedingsstructuur weerspiegelt de strenge regelgevende aanpak van de Zuid-Koreaanse overheid, vergelijkbaar met de quasi-belastingen die traditionele financiële instellingen betalen.

Vrijstellingen en financiële gevolgen

Niet alle beurzen zijn onderworpen aan deze vergoedingen. Korbit is bijvoorbeeld vrijgesteld vanwege zijn lagere bedrijfsinkomsten van ongeveer 1,7 miljard won vorig jaar.

De Financial Supervisory Service (FSS) heeft aangegeven dat deze toezichtkosten nodig zijn om de kosten te dekken die gepaard gaan met regelgevend toezicht en inspecties.

Gevolgen

De invoering van de toezichtskosten benadrukt het toenemende toezicht op de cryptosector in Zuid-Korea. Terwijl grotere exchanges beter zijn toegerust om met deze kosten om te gaan, kunnen kleinere platforms zoals Coinone en GOPAX deze nieuwe financiële lasten als een uitdaging ervaren.

Deze ontwikkeling maakt deel uit van de bredere strategie van de overheid om consumenten te beschermen en oneerlijke handelspraktijken te voorkomen naarmate de markt voor digitale activa groeit.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....