XRP koers daalt hard, maar analisten blijven positief om deze reden

5564 totale weergaven
XRP koers

De afgelopen 24 uur zag de XRP koers een grote daling, terwijl bijna alle andere cryptocurrencies ook hard dalen. In juli steeg XRP met meer dan 35% en overtrof daarmee de stijging van de Bitcoin koers, maar de afgelopen 24 uur is de token bijna 10% gedaald.

Santiment kijkt positief naar XRP Ledger

Santiment, een marktonderzoeksbureau, zegt dat het XRP Ledger (XRPL) goed blijft presteren ondanks recente dalingen. De stijging in juli kwam door meer activiteit op de blockchain, grote transacties door Ripple whales, en sterke netwerkuitbreiding.

Ripple kondigde ook aan $ 10 miljoen te investeren in tokenized Amerikaanse staatsobligaties (T-bills) op de XRPL, wat het optimisme rond XRP vergroot.

Verschillende meningen over XRP koers

Analisten zijn verdeeld over de korte en lange termijn verwachtingen voor de XRP koers. Toch blijft de stemming positief en denkt men dat de stijgende lijn van juli kan doorgaan.

Crypto analist “XRP Captain” is zeer optimistisch en denkt dat XRP $ 482,48 kan bereiken. Dit is gebaseerd op Ripple’s plan om deel te nemen aan de $ 27 biljoen markt voor Amerikaanse staatsobligaties, wat een stijging van 790 keer zou betekenen. Dit lijkt natuurlijk op een wel heel optimistische schatting. Andere analisten zijn iets terughoudender.

https://twitter.com/UniverseTwenty/status/1818978725310107699

Zo heeft ook analist Mikybull verwachtingen voor de XRP koers. Hij ziet op korte termijn een prijs tussen $ 2,5 en $ 3,5, en op lange termijn kan de prijs volgens hem stijgen tot $ 25 of meer. Mikybull zei onlangs op social media dat de 2-maanden XRP/USD grafiek er “klaar voor lijkt om flink te stijgen.”

https://twitter.com/MikybullCrypto/status/1818910232212381808

Belangrijke steunpunten voor de XRP koers

Ondanks deze positieve verwachtingen staat XRP op een belangrijk punt. Het is belangrijk om bepaalde steunpunten te behouden om de stijgende lijn van juli voort te zetten.

De huidige XRP koers $ 0,5637, net onder de belangrijke steun op $ 0,5650 volgens de dagelijkse grafiek. Als dit niveau niet standhoudt, kan de prijs verder dalen naar $ 0,5657 en mogelijk tot $ 0,5400, een cruciaal steunniveau op korte termijn.

xrp koers daling

Het niveau van $ 0,5400 is extra belangrijk omdat het samenvalt met het 200-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA). XRP handelde de afgelopen vier maanden onder dit niveau voordat het doorbrak en de 35% stijging van juli bereikte.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...