Miljarden dollars op weg naar de cryptomarkt, volgens Bitwise CIO

3102 totale weergaven
Miljarden dollars op weg naar de cryptomarkt, volgens Bitwise CIO

De cryptomarkt zou zich aan de vooravond bevinden van een enorme kapitaalinstroom ter waarde van miljarden dollars. Althans, dat denkt Matt Hougan, de Chief Investment Officer van Bitwise. De topman verwacht dat de Amerikaanse bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) een bloeiende tijd tegemoet gaan, wat de onderliggende koersen natuurlijk ten goede zou komen.

‘Groot geld’ aan de zijlijn van de cryptomarkt

Hougan verscheen afgelopen woensdag in een interview op het Wolf of All Streets YouTubekanaal van Scott Melker, een prominent figuur in de Bitcoin- en crypto-gemeenschap. In het gesprek deelde hij onder andere zijn verwachtingen wat betreft de geldstromen richting de bitcoin- en ethereum-fondsen.

Hij heeft grootse verwachtingen wat betreft de instromen richting de beursproducten voor de rest van het jaar. “Ik denk dat mensen in Q3 en Q4 goed moeten opletten wat betreft deze ETF’s. Ik denk dat het grote verhaal in de tweede helft van het jaar is dat we een hernieuwde versnelling van de instromen zullen zien,” aldus Hougan.

Hougan verwacht dat grote institutionele partijen de komende maanden zullen beginnen met investeren in de bitcoin en ethereum ETF’s, wat de weg vrijmaakt voor miljarden dollars om de markt te betreden.

Hij legt uit dat institutionele spelers zoals Wall-Street banken in tegenstelling tot particuliere beleggers niet direct in de spot ETF’s mogen investeren. Er is een lang proces vereist voordat ze hun handen aan de nieuwe producten mogen branden. Zij werken met strenge interne procedures voor het evalueren en goedkeuren van nieuwe investeringsproducten, en moeten tevens voldoen aan externe regelgevende vereisten.

Hij schat dat momenteel misschien slechts 30% van de markttoegang heeft tot de crypto ETF’s. De overige 70% zou “binnenkort online komen”, zo denkt Hougan.

Bitcoin vs ethereum ETF’s

De bitcoin ETF’s betraden in januari de Amerikaanse handelsbeurzen en hebben een ongekend succesvolle lancering gezien. De fondsen hebben talloze records van de traditionele ETF-markt verbroken en tot op heden al bijna $ 18 miljard opgehaald.

De ethereum ETF’s zijn sinds vorige week dinsdag verhandelbaar in de Verenigde Staten, en kennen vooralsnog een moeizame start. Echter moet niet vergeten worden dat de bitcoin-fondsen aanvankelijk ook slecht presteerden. 

Net zoals bij de bitcoin ETF-lancering stroomt er iedere dag bakken met kapitaal uit Grayscale’s recent geconverteerde Ethereum-fonds. 

Grayscale’s recent geconverteerde ETHE-fonds ziet iedere dag kapitaal verdwijnen sinds de lancering, waardoor de ETF’s veelal in het rood kleuren.

Deze week zijn de uitstromen bij Grayscale’s ETHE-fonds echter al een stuk lager dan vorige week. Vorige week lag de dagelijkse netto-uitstroom op bijna $ 380 miljoen, maar deze week is dit zo’n $ 135 miljoen. Mocht deze trend zich voortzetten, dan kunnen de fondsen spoedig een ommezwaai maken. Tot dusver hebben de negen ethereum ETF’s een netto-uitstroom van $ 456,9 miljoen gezien, zo blijkt uit gegevens van Farside Investors.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitwiseBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...