Morgan Stanley biedt exclusieve toegang tot Bitcoin ETF’s voor rijke klanten

835 totale weergaven
Morgan Stanley bitcoin ETFs

Morgan Stanley, een toonaangevende investeringsbank en vermogensbeheerder, kondigt aan dat het vanaf 7 augustus Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) zal aanbieden aan haar welgestelde klanten. Dit besluit komt als reactie op de groeiende vraag naar investeringsmogelijkheden in cryptocurrency onder hun cliënten. Alleen klanten met een minimaal nettovermogen van $1,5 miljoen en een hoge risicotolerantie komen in aanmerking voor deze investering.

BlackRock en meer

De bank zal aandelen aanbieden van onder andere BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC). Deze fondsen bieden een gereguleerde manier om blootstelling aan Bitcoin te krijgen zonder de cryptocurrency direct te hoeven bezitten. Morgan Stanley blijft echter voorzichtig en beperkt deze investeringen tot belastbare rekeningen, waarbij het de crypto-holdings van klanten nauwlettend in de gaten zal houden om overmatige blootstelling te voorkomen.

Morgan Stanley is de eerste grote Amerikaanse bank die Bitcoin-ETF’s actief promoot aan haar klanten. Dit zet druk op andere grote financiële instellingen, zoals Goldman Sachs en JPMorgan, om vergelijkbare diensten aan te bieden. De stap volgt na eerdere ontwikkelingen in de cryptomarkt, zoals de goedkeuring van spot Bitcoin-ETF’s in de VS, die de deur opende voor bredere institutionele participatie in cryptocurrency.

De stap van Morgan Stanley kan druk uitoefenen op andere grote banken zoals Goldman Sachs en JPMorgan om vergelijkbare diensten aan te bieden, gezien de toenemende vraag van institutionele beleggers naar toegang tot cryptocurrency​. Deze ontwikkeling volgt op eerdere uitspraken van Morgan Stanley’s CEO James Gorman, die al in 2017 aangaf dat Bitcoin meer was dan een voorbijgaande trend.

Deze ontwikkeling benadrukt de toenemende acceptatie van Bitcoin in de traditionele financiële sector, waarbij grote spelers hun aanbod uitbreiden om aan de vraag van vermogende klanten te voldoen.

Lees meer over:
bank

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...